Kültür Sanat Gatto’ya bir ödül de Nasreddin Hoca’dan

Gatto’ya bir ödül de Nasreddin Hoca’dan

21.08.2009 - 00:55 | Son Güncellenme:

Bu yıl Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda birinci olan İtalyan karikatürist Alessandro Gatto, Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması’nın da galibi oldu

Gatto’ya bir ödül de Nasreddin Hoca’dan

Karikatürcüler Derneği’nin bu yıl 29. kez düzenlediği Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması sonuçlandı. 4 bin dolar değerindeki büyük ödül, İtalyan karikatürist Alessandro Gatto’ya verildi. Gatto bu yılki Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda da birincilik ödülüne değer görülmüştü.
Biner dolar değerindeki başarı ödüllerine ise Türkiye’den Serdar Günbilen, Polonya’dan Grzegorz Szumowski, Çin Halk Cumhuriyeti’nden Xaoqiang Hou, Rusya’dan Kivokourtsew Aleksei değer görüldüler. Dünyanın en saygın yarışmaları içerisinde yer alan Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması’nda para ödülleriyle birlikte 18 karikatür sanatçısına çeşitli kurum ve kuruluşların özel ödülleri verildi.

Milliyet Sanat ödülü Çin’e

Seçici Kurulu Makedonya’dan Delcho Mihajlov, Polonya’dan Szczepan Sadurski, Brezilya’dan Alberto Da Costa Amorim, Çek Cumhuriyeti’nden Ivan Hanousek, Peru’dan Omar Zevallos Velarde ile Türkiye’den Tonguç Yaşar, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Metin Peker, Erdoğan Başol, Muhittin Köroğlu ve Kadir Doğruer’den oluşan; 64 ülkeden 980 karikatür sanatçısının katıldığı yarışmada Milliyet Sanat Dergisi Özel Ödülü’nü ise Çin’den Feng Gui Bo aldı.

Haberin Devamı

Kurumlardan da ödül
Nasreddin Hoca Özel Ödülü Juan Camilo Lopera Arroyave ve Wolfgang Schlegel’e, Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü Borislav Stankovic’e, Jüri Özel Ödülü Marija Dokmanovic’e, Kültür Bakanlığı Özel Ödülü Andrey Klimov’a, TC Başbakanlık Basın ve Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Özel Ödülü Jugoslav Vlahovic’e, Koç Holding Özel Ödülü Jerzy Gluszek’e, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü Alie Mazahevi’ye, Mimarlar Odası Özel Ödülü Cenk Alparslan’a, Cumhuriyet Gazetesi Özel Ödülü Ahmet Öztürklevent’e, TRT Özel Ödülü Mikio Nakahara’ya, NTV Özel Ödülü E. Hernandez Guerrero’ya, TRT Türk Özel Ödülü Saeed Sadeghi’ye, Fox TV Özel Ödülü Todorovic Bobisa’ya, Akşam Gazetesi Özel Ödülü Agim Krasnigi’ye, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü Constantin Ciosu’ya, TV8 Özel Ödülü Ludo Goderis’e ve Sedat Simavi Özel Ödülü Kemal Buluş’a verildi.