Tatil Gel haftasonu kaçalım!

Gel haftasonu kaçalım!

06.08.2010 - 10:59 | Son Güncellenme:

Sizin için hazırladığımız ‘şehir içi tatil’ listesinden dilediğiniz yeri seçip, hafta sonu hem serinleyip, hem de kafa dinleyebilirsiniz.

Gel haftasonu kaçalım

Kavurucu sıcaklar başladı. Bütün kış hayallerimizi süsleyen Çeşme, Bodrum, Kaş, Marmaris gibi yazlık yerlere gidemeyen biz şehirliler de bunalmaya. Ama üzülmeyin; her şeyin vardır bir çaresi dedik, sizin için gözde havuzlar ve şehre yakın tatil bölgelerini toparladık.

Gel haftasonu kaçalım

Kilyos: İstanbul’a 45 dakika uzaklıkta olan Kilyos, Karadeniz sahilindeki upuzun kumsallarıyla ünlü. Kilyos’a giderken, orman yolu boyunca piknik alanları, ‘kendin pişir kendin ye’ tarzı kır lokantaları göze çarpıyor. Köyün merkezinden geçilerek, uzun sahile iniliyor. Pek çok plaj işletmesinin bulunduğu bu uzun kumsalda, deniz oldukça sığı, dalgalı, ve havasında genelde rüzgarlı. Kilyos’a çoğunlukla, günü birlik denize girmek veya piknik amaçlı geliniyor. Ancak konaklama imkanlarıyla da tüm ihtiyaçlara cevap veriliyor. Yaz aylarında plaj partileri ve konserlerle gece boyunca hareketlilik sürüyor. Boğaziçi üniversitesinin Kilyos Kampus Plajı’nda 2004 yılından bu yana her yıl dünya kiteboard şampiyonası düzenleniyor. Eğlenceleri ile ünlü Galia Beach Club ve Solar Beach’i de unutmamak lazım. Kilyos ve çevresinde taze deniz ürünleri ve mangalda pişen et yemekleri sunan kır lokantaları, damak zevkine düşkün olanlar için yaz kış açık. Kilyos çarşı içinde midye tava, tavuk şiş, mantar, balık, sucuk, börek çöp şiş yiyebilirsiniz. Gidilecek mekanlar arasında Sahil Restoran, Bolu 2 Restoran, Canlı Alabalık, Domani Restoran, Doygun Restoran bulunuyor.

Gel haftasonu kaçalım

Heybeli Ada : Kalabalık, gidiş gelişin en yoğun olduğu ikinci ada. İskeleden inince solda deniz lisesi ve ona bağlı binalar uzanıyor. Bu binaların arasından geçilerek arkada, Çam Limanı tarafında, şu an faaliyette olmayan Sanatoryum’a gidiliyor. İskelenin sağında çarşı, meyhane ve kahveler yer alıyor. Büyük Rum Kilisesi Aya Nikola burada. Adalarda kışın da açık kalan Otel Panaroma’nın yanından geçerek yürüyünce, çamlık piknik yerlerine geliniyor. Piknik alanlarının hemen ilerisinde, Değirmen Burnu denilen bölgeye ulaşılıyor. Bölgeye adını veren değirmen kalıntıları hala ayakta. Kuzey kıyısında da Hidiv ailesinden Sait Halim’in kardeşi Abbas Halim Paşa’nın konağı hala ayakta. Bu yapı aynı zamanda Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın yaşadığı yer. Yemek yiyeceğiniz mekanların başında; Mavi Restoran, ada restoran, Gencay Cafe geliyor.

Tuzla: Tuzla, İstanbul ilinin en güneydeki ilçesi. Türkiye’nin en büyük tersanesi ve tek Formula 1 pisti Tuzla’da. Yazlıkçıların da en uğrak adresi. Tuzla’ya bir saatte gidebilirsiniz. 1400 yılında, Yıldırım Beyazıt tarafından Osmanlı topraklarına katılan Tuzla’nın adı İstanbul’un tuz ihtiyacını karşılayan tuzlalardan geliyor. Tuzla ve Darıca arasında bulunan Bayramoğlu ise tam bir villa kent. Burası tatilcilerin en çok rağbet ettiği bölge. Burada hizmet veren tek yer Bayramoğlu Plajı. Bu plaj, sadece 2200 konut sakinine ve misafirlerine hizmet veriyor. Burada bir tanıdığınız yoksa, Basın İlan Kurumu Tatil Köyü ya da Yelkenkaya’daki halk plajından denize girebilirsiniz. Bayramoğlu’na giderken birkaç kır lokantasına rastlayacaksınız. Bu arada Tuzla Kaplıcaları, İstanbul’un en önemli şifa kaynaklarından biri. Tuzla’nın batı kısmında kalan Mercan Koyu da görülmesi gereken yerler arasında. Bölgenin en bilinen mekanları arasında; Meraklı Köfteci, Dodo Balık Restoran, Günaydın Hancı Cafe&Restora bulunuyor. Ayrıca dilerseniz, bölgede yeni açılan Yelken kurslarının da verildiği Harun’s Paradise içinde bulunan LilBitz Restoran’ı da uğrayabilirsiniz.

Gel haftasonu kaçalım

Büyükada: Büyükada, İstanbullular tarafından yüzyıllardır yazlık mekan olarak kullanılıyor. Büyükada’ya yerleşimin Bizans öncesinde başladığı tahmin ediliyor. Yaz aylarında, özellikle hafta sonlarında adada iğne atsan yere düşmüyor. Adanın en yüksek tepesinde Aya Yorgi Kilisesi ve Aya Yorgi Manastırı bulunuyor. Bu mevkide, birçok kilise ve manastırın kalıntıları da var. Bunlardan bazıları günümüze kadar ulaşmış, bazıları yıkıntı olarak kalmış. İsa tepesinde ise Hristos Kilisesi ve Manastırı ile Rum Yetimhanesi bulunmakta. Kumsal semtindeki Ayiyos Dimitrios Kilisesi de Büyükada’nın önemli dini yapılarından. Motorlu taşıtların yasak olduğu (resmi araçlar hariç) adada ulaşım bisiklet ve faytonlarla sağlanıyor. Denize girmek isteyenler için dört plajı mevcut; Yörükali, Prenses, Nakibey, Kumsal Plajları. Ünlü yazar Reşat Nuri Güntekin’in maden mahallesinden evi de adayı ziyaret edenlerin ilgisini çekiyor. Büyükada Bahar Pastanesi’nde kahvaltı edebilirsiniz. Tatlı, tuzlu çeşitleri ve limonataları enfes. Adada Prinkipo Dondurmacısı’nın waffle’larını mutlaka deneyin. Akşam yemeği içinse, iskelede bulunan balıkçılara uğrayın.

Ankara Capitol Country Club: Ailenizle eğleneceğiniz bir diğer mekan da Ankara Capital Country Club. Gölbaşı Mevki’nde yaklaşık 250 dönümlük bir alandaki tesiste; uluslar arası standartlarda binicilik tesisi, iki özel restoran ve kafe, tenis kortları ve yüzme havuzu bulunuyor.

İzmir Aquacity Balçova Termal: İzmir’in su parkı Aquacity Balçova Termal 40 bin metrekare alanda yer alan farklı türlerdeki 22 su kaydırağı ve biri yarı olimpik olan 3 yüzme havuzu ile yerli ve yabancı misafirlerine farklı bir tatil ve eğlence konsepti sunuyor. Aquacity’de sevdiklerinizle eğlenceye doyamayacaksınız.

HAVUZLAR
Ben o kadar mesafe bile gidemem vaktim kısıtlı diyenlere havuz önerilerimiz olacak.

Dayanamaz atlarsın!
Çırağan Palace Kempinski’nin Boğaz’ın hemen kıyısındaki muhteşem manzaralı havuzu yaza çoktan hazır. Arkasında tarihi saray, adeta Boğaz’da yüzüyor hissi veren palmiye ağaçları ile çevrili havuz, keyifli ve dinlendirici kısa bir tatil için en cazip seçenek. Haftanın yorgunluğunu ayrıcalıklı ürünlerle uygulanan bakımlar ve Uzakdoğu’nun tazeleyici masajlarıyla atabilirsiniz. Havuzda gün boyu sunulan soğuk havlular, güneş gözlüğü temizleme, su ve meyce ikramı gibi servisler dahil, Saplık Kulübü günlük kullanım ücreti hafta içi kişi başı 100 euro, hafta sonu ise 160 euro.

Yazın tadını çıkarın
Havuz sezonunu açan The Marmara Taksim’de, seçkin ve kaliteli hizmet ile serinlemenin tadını çıkarın. Haziran ayında The Marmara Taksim GYM ve havuz üyelik paketleri sezon özel fiyatları ile yaz sezonunu açmanız için sizi bekliyor. Havuz hafta içi 60 TL, hafta sonu 90 TL, 1 aylık üyelik 400 TL, 3 aylık sezonluk üyelik 1100 TL. Havuz keyfinizi yakın arkadaşlarınızla paylaşın; ikinci kişilerde %50 indirim avantajını kaçırmayın. The Marmara Taksim’in terasında yer alan 25 x 6 metrelik açık havuzda derinlik ölçüleri kademeli olarak değişiyor. En derin yer 2.70 metre; ayrıca derinliği 70 santimetreyi geçmeyen bir de çocuk havuzu mevcut.

Gel haftasonu kaçalım

Boğaza karşı serinleyin
Swissotel The Bospours, Sultan Park içindeki Boğaz manzaralı havuzu ve havuz başı restoran’ı ile yaz sıcaklarında keyifli saatler vaat ediyor. Yaz sezonu boyunca Swissotel’in havuzundan yararlanan misafirlere, havuz başı restoranı Oasis Restoran & Bar’da hafta içi er öğlen, yaz spesiyalleri a la carte menülerle sunuluyor. 4-12 yaş arası çocuklar oyun alanında yaşıtlarıyla eğlenceli vakit geçirebilir, %50 indirim imkanından yararlanabilirsiniz.

Dört alternatif daha
“İstanbul’dan uzaklaşmadan nerede tatil yapabilirim?” diyenlere dört farklı alternatif daha var. Bunlardan ilki Karadeniz kıyılarında birbirinden güzel üç ayrı koyu bulunan Legend Hotel Riva tercihini Polonez köyden yana kullanmak isteyenler için ise Legend Hotel İstanbul, Legend Garden ve Legend Park. Yeşilin her tonuyla sizi kucaklamaya hazırlar.

Elele, Ağustos 2010

3