Estetik Gençlik gözlerde başlasın!

Gençlik gözlerde başlasın!

21.01.2016 - 12:45 | Son Güncellenme:

Ortalama yaşam süresinin ve kalitesinin artması estetik uygulamalara da talebi arttırmaktadır. Hasta beklentisini karşılayabilmek için her geçen gün daha etkili, daha güvenli ve iyileşme süresi gerektirmeyen yöntemler araştırılmaktadır.

Gençlik gözlerde başlasın

Son yıllarda geliştirilen plazma tedavisi bu anlamda çok önemli bir yenilik. Lazer ve IPL tedavlerinden oldukça farklı bir teknolojiyi kullanan cihazlarla kontrollü bir doku hasarı sağlanarak iyileşme hedefleniyor. Cihaz uygulandığı alanda cilt yüzeyindeki elektriksel aktivite ve ortamdaki havayla etkileşerek plazma enerjisine dönüştürüyor. Bu enerji etkisiyle tedavi edilmek istenen alandaki sorunlu cilt dış yüzeyi buharlaşıyor ve yeni sağlıklı doku oluşumu başlıyor. Ciltte uygulanan bölge dışında çevre dokulara yan etkisi bulunmuyor, geliştirilen hasarın kontrollü olması nedeniyle iz bırakmadan doku iyileşmesi yapabiliyor.
İtalyan doktor Giorgio Fippi 'nin 15 yıllık yoğun bir çalışma sonrasında geliştirdiği plazma tedavisi artık ülkemizde de kullanılıyor.

Göz çevresi cildi ince ve hassas yapısı nedeniyle yaşlanma belirtilerinin erken görüldüğü bir bölgedir. 30'lu yaşlarda başlayan bu değişim yaşlanma sürecinde artarak devam eder. Göz kapağında ki ciltte elastikiyet kaybı, sarkma ve kırışıklık çok sık görülen problemlerdir. Bugüne kadar bu sorunların çözümünde cerrahi dışında başarılı bir yöntemin olmaması cerrahi tedavinin risklerinden korkan hastaların çözümsüz kalmasına neden olmaktadır. Plazma tedavisi öncelikle bu sorunun tedavisi için geliştirilen bir yöntemdir. Hastalarda ki sorunun şiddetine göre 1-3 seans uygulanır ortalama seans aralıkları 1 aydır.

Haberin Devamı


Uygulama yapılacak bölge lokal anestezik kremle uyuşturulduktan sonra plazma tedavisi uygulanır seans süresi ortalama15-20 dakikadır. Sonrasında 1-3 gün süren ödem ve 1 hafta süren kabuklanma beklenen süreçlerdir. İyileşme sürecinde hastalar tedavi edilen bölgeyi tahrişten ve güneş ışığından korumalıdır. Uygulandığı alanda dokularda yenilenme, toparlanma ve yeniden şekillenmeye neden olur.

Alt ve üst göz kapağı yenilemeye ek olarak, yüzün diğer bölgelerindeki ince çizgiler, bazı cilt lekeleri, cilt çatlaklari, akne ve yara izleri, siğil tedavisi, iyi huylu bazı cilt oluşumlarının çıkarılması uygulama alanlarıdır.

Dr. Şale Kutsal Yılmaz

Dermatolog

Gençlik gözlerde başlasın

Yazarlar