Editörün Seçtikleri Gıda bombardımanı

Gıda bombardımanı

02.04.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Gıda bombardımanı

Gıda bombardımanı


Ecevit, uygar dünyaya çağrı yaptı: Kosova'ya el uzatın... Türk uçakları yardım köprüsü kurdu... Altı TIR yola çıktı

Ankara Milliyet, Davut Güleç Kayseri


Başbakan Bülent Ecevit, Kosova'dan Aravutluk ve Makedonya'ya göç eden on binlerce göçmen için Türkiye'nin insani yardımda bulunduğunu açıkladı.
Ecevit, "Önceki gün Hava Kuvvetlerine ait dört kargo uçağımız Tiran'a yiyecek ve çadırdan oluşan malzeme götürdü" derken bir kargo uçağının da dün Arnavutluk'a gittiğini söyledi. Kızılay'a ait 110 tonluk yardım malzemesi içeren 6 TIR'ın da yola çıktığını belirtti
Başbakan Ecevit, dün başbakanlıkta yaptığı açıklamada göçe zorlanan onbinlerce Kosovalıya insani yardım yapmaya tek başına Makedonya'nın gücünün yetmeyeceğini söyledi. Türkiye olarak Makedonya ve Arnavutluk'a büyük ölçüde yardım yapıldığını vurgulayan Ecevit, tüm uygar dünyaya da yardım yapmaları konusunda çağrıda bulundu.
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlhan Kılıç ta, Tiran'a insani yardım malzemesi götüren Türk askeri nakliye uçaklarına Yunanistan'ın ilk kez hava sahasını açtığını bildirdi.
Hava Lojistik Komutanı Korgeneral Özkan Öktü ve eşiyle Erciyes'e dinlenmeye giden Orgeneral Kılıç, şunları söyledi:
"Yunanistan ilk defa Kosova - Bosna harekatında hava sahasından geçmemize müsaade etti. Erkilet'ten kalkan bir C - 130 ve iki C - 160 uçağımız Tiran'a gitti ve döndü. Uçaklarımız Kızılay'ın verdiği 36 ton yiyecek ve ilaç gibi insani yardım malzemelerini götürdü. Bizim için Tiran'a malzeme taşıma konusunda bir sıkıntı yok. Kızılay istediği sürece, nakliye uçaklarımız insani yardımı taşımayı sürdürecek. Yunanistan, bu konuda zorluk çıkarmıyor."


Yazarlar