Genel Sağlık Gırtlak kanserinin belirtileri nelerdir?

Gırtlak kanserinin belirtileri nelerdir?

19.09.2018 - 14:16 | Son Güncellenme:

Daha çok sigara içen erkeklerde görüldüğü bilinen gırtlak kanserinin nedenleri merak ediliyor. Gırtlak kanserinin belirtilerinin neler olduğu ve tedavisinin nasıl yapıldığı bilgisini haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.

Gırtlak kanserinin belirtileri nelerdir

Gırtlak kanserinin nedenleri arasında sigara içmek, alkol tüketmek, bir takım kimyasallara maruz kalmak gibi durumlar vardır. Gırtlak kanseri belirtilerinin dikkate alınarak hızlı bir şekilde tedavi aşamasına geçilmesi yani erken teşhis son derece önemlidir.

Haberin Devamı

GIRTLAK KANSERİ BELİRTİLERİ

-Ses kısıklığı
-Yutkunma zorluğu ve yutkunurken ağrı,
-Gırtlak bölgesinde şişlik,
-İnatçı öksürük,
-Geçmeyen boğaz ağrısı,
-Nefes kokusu,
-Kulak ağrısı (Özellikle tek kulakta)
-Nefes darlığı,
-Nefes alıp verirken hırıltı çıkarma,
-Nedeni belirlenemeyen kilo kaybı,
-Halsizlik ve aşırı yorgunluk.

GIRTLAK KANSERİ TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Gırtlak kanserinin erken evre tümörleri cerrahi ya da radyoterapiyle tedavi edilebilmektedir. Biraz daha büyük olan larengeal ve hipofarengeal tümörler için radyoterapi ve kemoterapi kombinasyonu sıklıkla kullanıldığı halde, çok ilerlemiş hastalık çoğu zaman cerrahiye gerek duymaktadır.

Fotodinamik tedavi, proton terapisi ve tümörü moleküler düzeyde etkileyen ilaçlar gibi daha yeni tedaviler daha seyrek kullanılıyor olsalar da, baş ve boyun kanserlerinde yürütülen klinik çalışmalarda giderek daha fazla araştırılan konular arasındadırlar.

Yazarlar