Kültür Sanat Gitarın büyüsüne kapılın!

Gitarın büyüsüne kapılın!

20.03.2009 - 14:35 | Son Güncellenme:

Frank Bungarten Akbank Sanat Gitar Günlerinin son konuğu olarak 24 Mart 2009 Salı günü Akbank Sanat’ta bir konser verecek.

Gitarın büyüsüne kapılın

Müzik kariyerine önemli başarılar sığdıran ve dünya çapında en kapsamlı aktif repertuvara sahip gitar solistleri arasında gösterilen usta müzisyen, ayrıca deneyim ve bilgilerini 25, 26 ve 27 Mart’taki workshop çalışmalarında gitar tutkunları ile paylaşacak.

Haberin Devamı

Gitar çalışmalarına Perulu gitar virtüözü Carlos Baez ile başlayan Frank Bungarten, eğitimine 1975-1982 yılları arasında Köln’deki Müzik Yüksek Okulu’nda devam etti. Gitar çalışmalarının yanı sıra 1970’li yıllarda saksofon çalışmaları da yapan sanatçı, aynı dönemlerde serbest doğaçlama topluluğu “Extempore”yu kurdu. Bungarten bu grupla çok sayıda festivale katılmanın yanı sıra JazzHausMusik firması için bir de albüm kaydetti.

1981 yılında Granada Uluslararası Gitar Yarışması’nda büyük usta Andrés Segovia’nın elinden birincilik ödülünü alan Bungarten, yarışma sonrasında kapsamlı bir İspanya turnesi gerçekleştirdi. Şimdiye kadar yedi solo albüm kaydeden usta sanatçı kariyerine çok sayıda önemli ödül de sığdırdı: Castelnuovo-Tedesco’nun 24 Caprichos de Goya’sı “Alman Plak Eleştirmenleri Ödülü”ne layık görüldü; Joaquin Rodrigo’nun yapıtlarının bulunduğu Elogio de la Guitarra, “Audio Reference 1998” ödülünü aldı. J.S. Bach’ın solo keman yapıtlarına getirmiş olduğu eşsiz yorumuyla Fransız Diapason dergisi tarafından son derece olumlu eleştiriler alan Bungarten 2005 yılında “Echo Klassik” tarafıdan “Yılın Müzisyeni” seçildi.

Haberin Devamı

Honever Müzik ve Drama Üniversitesi ile Lucerne Müzik Akademisinde eğitmenlik çalışmalarını sürdürmekte olan Frank Bungarten 25, 26 ve 27 Mart tarihlerindeki workshop çalışmalarında, yorumculuk alanındaki tecrübelerini farklı seviyelerden katılımcılarla paylaşacak.

Frank Bungarten Program: Fernando Sor, Joaquin Turina, Joaquin Rodrigo, Johann Sebastian Bach

Konser - Workshop
Yer: Akbank Sanat Yer: Akbank Sanat
Tarih: 24 Mart 2009, Salı Tarih: 25, 26 ve 27 Mart 2009
Saat: 20:00 Saat: 15:00 – 17:00
Bilet fiyatları: Öğrenci: 5 YTL - Tam 10 YTL Ücretsiz