Kültür Sanat Gizemli bienal!

Gizemli bienal!

11.08.2011 - 21:59 | Son Güncellenme:

İstanbul bu yıl ‘gizemli’ bir bienale ev sahipliği yapacak. 12. İstanbul Bienali’nde sanatçıların isimleri açılışa kadar açıklanmayacak

Gizemli bienal

Bienalin küratörleri Adriano Pedrosa ve Jens Hoffmann, sergiyle ilgili önyargılı düşüncelere karşı bir tavır geliştirdi. Katılan sanatçıların isim listesini, etkinliğin ana başlığını hatta mümkün olduğunca kendi isimlerini de ilan etmeyen küratörler, böylece etkinliğin açılmadan önce tüketilmesini eleştiriyor.

17 Eylül’de başlıyor
Koç Holding sponsorluğunda İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen ve 17 Eylül-13 Kasım arasında İstanbullularla buluşacak olan bienalin başlığı İsimsiz 2011 olarak belirlendi.
Avrupa’da Venedik Bienali ile beraber yılın en önemli sanat etkinliği olarak anılan İstanbul Bienali’nin başlığı ve görsel kimliği, 20’inci yy. güncel sanatının en önemli isimleri arasında sayılan Kübalı-Amerikalı sanatçı Felix Gonzalez-Torres’e göndermeler içeriyor.
Bienal ayrıca diğer yıllarda olduğu gibi farklı mekanlara yayılmayacak; yapıtların sunumuna ve birbiriyle ilişkisine öncelik tanıyacak şekilde, tek bir mekâna, 3 ve 5 numaralı Antrepo’ya yerleştirilecek.
Bu mekanların tasarımı da güncel mimarinin ünlü ismi Ryue Nishizawa’nın Mimari Tasarım Ofisi tarafından yapılacak. Antrepo’daki gişelerde öğrenci kimliğini gösteren üniversite öğrencileri sergileri ücret ödemeden, İstanbul Bienali sponsoru Koç Holding’in konuğu olarak gezebilecek. Bienal biletleri 17 Eylül’deki açılışa kadar 15 TL, 17 Eylül itibariyle 20 TL üzerinden temin edilebilecek. İndirimli biletler ise bienal başlayana kadar 5 TL, başladıktan sonra da 8 TL’den satışa sunulacak.