Genç Tasarımcı Mert Erkan FW17/18 Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul

Yeni Nesil Tasarımcı

Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul haftasında yeni nesil tasarımcı Mert Erkan gözümüzden kaçmadı.

Geçen sezon MBFWI etkinliğinde ‘’Böcekten Kaçış’’ temalı İlkbahar/Yaz 2017 koleksiyon sunumunun ardından ara vermeden çalışmalarına devam eden Mert Erkan, bu yıl da kendinden söz ettirdi. Toplam 22 parçadan oluşan koleksiyonun derin altyapısı oldukça etkileyici!

Keşke Bordo Ekoseli Bir Eteğim Olsaydı...

Maskülen ve feminen duruşu ortak paydada işleyen Mert Erkan, Sylvia Plath’ın 1971 yılında yayınladığı Crossing the Water - Suyu Geçiş adlı şiir kitabında yer alan “Keşke bordo ekoseli bir eteğim olsaydı…’’ dizesinden ilhamla hazırladığı koleksiyonunu 23 Mart 2017 günü 15:00’da Grand Pera / Cercle d’Orient Binasında sundu.

Haberin Devamı

Son anda katılma imkanı bulduğum defilede siyahlar ve ekoseler ilk ilgimi çeken detaylar olmakla birlikte güçlü kadın silüetleri ile yere sağlam basan tasarım anlayışını bize hissettirdi.

Formal insan yapısının deformasyona uğramamış avangart karakterli koleksiyonu, form,renk ve dokularını ‘’Keşke bordo ekoseli bir eteğim olsaydı…’’ dizelerinden aldığını hemen anlayabiliyoruz.

Derin, güçlü ve bir o kadar şeffaf yapıdaki koleksiyonda poplin, gabardin ve bordo ekose örme kumaşlara yer vermiş. Siyah, beyaz ve bordo, koleksiyonun ana renkleri olmakla birlikte kalıplardaki küçük detayları çok sevdik.

Yolun açık olsun genç tasarımcı Mert Erkan..

http://www.gokcekomurcucosmos.com/

www.instagram.com/gokcekomurcucosmos/