Kültür Sanat Gördüğüne inanamadı ve... Haftanın Filmleri..

Gördüğüne inanamadı ve... Haftanın Filmleri..

18.05.2017 - 18:27 | Son Güncellenme:

Haftanın filmlerinde bu hafta 10 film vizyona girdi. Bu hafta film şöleni devam ediyor. Birbirinden farklı türde 10 film sinema salonlarındaki yerini aldı. İşte haftanın en yeni 10 filmi: Aşkın Çekimi, Bahtiyar Bahtıkara, Genç Karl Marx, Her Şey Mümkün, Hızlı ve Tüplü, Kahramanlar Takımı, Kanlı Oyun, New York Masalı, Osmanlı Subayı ve Saftirik Greg´in Günlüğü: Bende Bu Şans Varken!...

Gördüğüne inanamadı ve... Haftanın Filmleri..

Aşkın Çekimi(Their Finest)

2. Dünya Savaşı nın ilk yıllarında Almanya nın yoğun baskısına maruz kalan Büyük Britanya da sinema, halkın moralini yükseltecek ve aynı zamanda ABD nin de savaşa girmesini sağlayacak bir propaganda unsuru olarak görülmekte, filmler buna göre çekilmektedir. Genç sekreter Catrin Cole (Gemma Arterton), İstihbarat Bakanlığı tarafından yeni çekilecek bir filmde önemsiz kadın diyaloglarını yazmakla görevlendirilir. Dunkirk tahliyesiyle ilgili çekilecek kahramanlık filmi The Nancy Starling için yazar Tom Buckley (Sam Claflin) ve çaptan düşmüş aktör Ambrose Hilliard (Bill Nighy) ile birlikte gece gündüz çalışan Catrin in katkısı, kendisinden beklenenden çok daha fazlası olacaktır. Ayrıca savaşın olanca çetin şartları içinde umudu birbirlerinde bulacaklardır.

Filmin yönetmenliğini Lone Scherfig yaparken oyuncu kadrosunda Gemma Arterton, Sam Claflin, Bill Nighy, Jack Huston, Rachael Stirling gibi isimler eşlik ediyor.

Haberin Devamı

Bahtiyar Bahtıkara

Annesi yüzünden 36 kez evlenememiş olan Bahtiyar Hoca bir garip medyumdur. Fakat Bahtiyar Hoca, kaderine ve annesine karşı gelip, yeğenlerinin açtığı türlü sorunlara da rağmen, köye yeni taşınan, daha önce başından 2 başarısız evlilik geçen Dul Pakize ile evlenmeyi kafaya koyacaktır. Bunun için de engel tanımayacaktır!

Filmin yönetmenliğini Ergin Yılmazer yaparken oyuncu kadrosunda Kadir Çöpdemir, Yeşim Salkım, Gülnihal Demir, Metin Zakoğlu, Ferdi Sancar gibi isimler rol alıyor.

New York Masalı

New York´ta yaşayan ve geçirdiği kaza sonrası ölümden dönen Deniz (Esin Varan), bir gece vakti köprüden atlayarak hayatını bitirmeye niyetli Kerem i (Ahmet Bodur) son anda ölümden vazgeçirmiştir. Bunun karşılığında genç adama 7 gün için hayatın neden güzel ve sürdürmeye değer olduğunu kanıtlayacaktır. Bu süreçte ikilinin başına ilginç olaylar gelecek, Deniz bir yandan eski nişanlısı Cenk in (Peyman Umay) tuhaflıklarından kaçmaya çalışırken bir yandan da Kerem e duyduğu arkadaşça hislerin değiştiğini fark edecektir.

Filmin yönetmenliğini Doğan Özmekik yaparken oyuncu kadrosunda Esin Varan, Ahmet Bodur, Peyman Umay, Ferhat Daştan, Derya Çelikkol gibi isimler rol alıyor.

Haberin Devamı

Osmanlı Subayı(The Ottoman Lieutenant)

1.Dünya Savaşı yıllarında geçen film, idealist bir Amerikalı hemşire ile bir Türk subayının aşkını konu alıyor. Hemşire Lillie,Van da tanıştığı Osmanlı subayı Jude ile tanışıp, altmış gün süren zorlu bir yolculuk ile önce İstanbul a ardından Doğu Anadolu ya gider. Melih Paşa onu İstanbul dan yanında Türk Subay İsmail ile birlikte Doğu ya yollar. Yardım götürdüğü hastanenin başhekimi Woodruff ise Lillie ye hastanenin de bulundukları coğrafyanın da bir kadına uygun olmadığını, geri dönmesini söyler. Komutan Halil Bey in de farklı bir gerekçeyle Lillie nin kalmasına itirazları vardır. Ancak genç kadın tüm itirazlara rağmen savaşın eşiğindeki bölgede ve iki aşk arasında kalacaktır.

Filmin yönetmenliğini Joseph Ruben yaparken oyuncu kadrosunda Michiel Huisman, Hera Hilmar, Josh Hartnett, Ben Kingsley, Haluk Bilginer gibi isimler rol alıyor.

Haberin Devamı

Genç Karl Marx(Le Jeune Karl Marx)

Marx’ın 1844’te, 26 yaşındayken Paris’e sürgüne gitmesiyle başlayan film daha sonra yakın dostu ve çalışma arkadaşı olacak Friedrich Engels’le tanışması ve birlikte komünizmin ve işçi hareketinin temellerini atışlarını da anlatıyor.

Filmin yönetmenliğini Raoul Peck yaparken oyuncu kadrosunda August Diehl, Olivier Gourmet, Eric Godon, Rolf Kanies, Niels-Bruno Schmidt gibi isimler rol alıyor.

Her Şey Mümkün

İbrahim, kendi küçük dünyasında yaşayıp giden bir tesisatçıdır. Bir gün piyangodan büyük ikramiyeyi kazanır. Uzun bir tatile çıkmaya karar verir. Kaldığı otelde kalan ünlü manken Pelin ile bir aşk yaşamaya başlar. Ancak gerçek göründüğü gibi değildir. İbrahim ünlü bir iş adamına ikizi kadar benzemektedir ve onun yerine geçmiştir.
Her şey yolunda giderken Pelin ile İbrahim aşk yaşamaktadır. Bir yanda İbrahim in geride bıraktığı gerçek yaşamı, bir yanda zengin dünyasını anlatılıyor. Mafya, ihanet, magazin dünyası karmaşası içinde kadınlar ipleri ele alacaktır.

Filmin yönetmenliğini Alper Babayağmur yaparken oyuncu kadrosunda Yetkin Dikinciler, Azra Akın, Levent Ülgen, Goncagül Sunar, Mehtap Bayrı, Kaan Girgin, Bahtiyar Engin, Bora Sivri, Umut Oğuz, Tamer Gül ve Haldun Dormen gibi isimler rol alıyor.

Haberin Devamı

Hızlı ve Tüplü

Gökhan ve Metin, Konya da doğup büyümüş, küçük yaşlardan beri arabalarla yatıp kalkmış iki tamirci çırağıdır. Kayserili bir galericiden birlikte aldıkları Şahin den memnun kalmayınca kendi arabalarını kendileri yapmaya karar verirler ve modifiye işine girmeye niyetlenirler. Drift yarışlarına katılma hayallerini gerçekleştirebilmek için çok hevesli olsalar da bu yol kolay bir yol olmayacaktır.

Filmin yönetmenliğini Yusuf Güven yaparken oyuncu kadrosunda Haldun Boysan, Selahattin Taşdöğen, Yağmur Nazlı Genç, Özgür Teke, Bilal Akif Yörük gibi isimler rol alıyor.

Kanlı Oyun(Scare Campaign)

Scare Campaign adlı kamera şakası programı, 5 yıldır insanları korkutmakta ve ilgiyle takip edilmektedir. Ancak internet üzerinden yayın yapan bir başka program, reytinglerini tehdit etmeye başlayınca şakaların dozunu bir adım öteye götürmeye karar verirler. Sıradaki şakalarında, bir akıl hastanesinin yeni bekçisi Rohan ı oldukça gerçekçi yöntemlerle korkutmayı denerler. Ne var ki Rohan bu yeri çok iyi tanımaktadır ve şakaya tahammülü yoktur. Ekip için şaka olarak başlayan çekimler, son derece ciddi bir hayatta kalma mücadelesine dönmüştür.

Filmin yönetmenliğini Cameron Cairnes, Colin Cairnes yaparken oyuncu kadrosunda Meegan Warner, Ian Meadows, Josh Quong Tart, Olivia DeJonge, Steve Mouzakis gibi isimler rol alıyor.

Haberin Devamı

Saftirik Greg´in Günlüğü: Bende Bu Şans Varken!(Diary of a Wimpy Kid: The Long Haul)

Anne, babası ve iki erkek kardeşiyle birlikte büyükannelerinin 90. doğum günü kutlamasına katılmak için yollara düşen Greg in aklında başka planlar vardır. Indianapolis te düzenlenecek oyun fuarına katılmak isteyen Greg ve kardeşleri bu yolculuğu sabote edecek, Heffley ailesinin fertleri unutamayacakları olaylar yaşayacaktır.

Filmin yönetmenliğini David Bowers yaparken oyuncu kadrosunda Alicia Silverstone, Tom Everett Scott, Chris Coppola, Jason Drucker, Courtney Lauren Cummings gibi isimler rol alıyor.

Kahramanlar Takımı(Xi you ji zhi da sheng gui lai)

Bulunduğu her yerde kargaşa çıkaran Maymun Kral, sonunda tanrılar tarafından Beş Element Dağı nda yalnızlığa mahkum edilir. Aradan 500 yıl geçtiğinde Maymun Kral ı gören olmasa da adı bir efsane olarak dillerde dolaşmayı sürdürmüştür. Liu adındaki bir çocuk da bu efsaneden çok etkilenmiştir. Bir gün yaşadığı köye saldıran canavalar yüzünden yanına küçük bir kızı da alarak evinden kaçmak ve Beş Element Dağı na sığınmak zorunda kalır. Burada tesadüfen bulduğu Maymun Kral ın üzerindeki büyüyü istemeden çözer ve kralı serbest bırakır. Derhal Çiçek ve Meyve Dağı ndaki evine dönmek isteyen isteyen kral, mührün tam olarak çözülebilmesi için Liu nun evine dönmesine yardım etmek ve kötücül güçlerle yüzleşmek durumunda kalacaktır.

Filmin yönetmenliğini Tian Xiao Peng yaparken seslendirenler arasında Jackie Chan, James Hong, Nika Futterman, Roger Craig Smith, Nickie Bryar gibi isimler var.