Sağlık Gribe bu bitkilerle karşı koyun

Gribe bu bitkilerle karşı koyun

29.01.2018 - 16:58 | Son Güncellenme:

Kış aylarıyla birlikte gelen soğuk havalar;grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara yol açabilir. Kış aylarında grip olmanın önüne bitkisel çözümlerle geçebilirsiniz.

Gribe bu bitkilerle karşı koyun

Karabiber

Haberin Devamı

Karabiber çoğunlukla yemeklere tat katmak için kullanılan bir baharat olarak bilinir. Yemeklere tat katmasının dışında birçok etkisi de bulunan karabiber griplere karşı da kullanılabilir. İçeriğinde bulunan uçucu yağların dışında piperidin ve pirolidin alkamitler türevindeki bileşiklerden de bulunur. Piperinin yapılan çalışmalarda santral sinir sistemi üzerinde uyarıcı, ağrı kesici ve ateş düşürücü etkileri olabileceği ortaya çıkmıştır.

Zeytin yaprağı

Zeytin yaprağının içeriğindeki maddeler sayesinde iltihapları giderici ve ağrıları azaltıcı etkisi vardır. Ayrıca romatizma ve osteoartrit gibi hastalıkların tedavisine de yardımcı olabilir.

Adaçayı

Kış aylarında soğuk havaların etkisiyle ağız ve boğazlarda oluşan iltihaplanmalarda artış görülebilir. Adaçayı, içerdiği uçucu bileşenler sayesinde ağız ve boğazda bulunan enfeksiyonların giderilmesinde yardımcı olur. Farenjit ve jinjivit gibi iltihaplanmaların etkisini azaltır.

Haberin Devamı

Melisa bitkisi

Melisa yapraklarının ve sulu özütünün içeriğinde bulunan uçucu yağın virüslere karşı etkili olabileceği belirtiliyor.

Ihlamur

Ihlamur içerdiği bileşenler sayesinde vücudun bağışıklık sisteminin gelişmesine destek olur. Ateşli hastalıklarda gerekli terlemeyi sağlayabilme özelliğinin bulunduğu da belirtiliyor.

Kuşburnu

Kuşburnu içeriğinde bulunan bol miktarda C vitamini sayesinde soğuk algınlığı, grip ve eklem romatizmalarını önlemeye ve sağlıklı bir cilt görünümüne yardımcı olur.

Mürver bitkisi

Mürver bitkisi, içeriğinde bulunan flanoitler ve antosiyaninler sayesinde antioksidan etkisine sahiptir. Antioksidan etkisinin dışında bağışıklık sistemini uyarıcı etkilere sahip olmasından dolayı vücut direncinin arttırılmasına da yardımcı olur.

Zencefil

Zencefil kaynatıldıktan sonra limon ve bal ile karıştırıldığında soğuk algınlığından kaynaklı öksürük ve boğaz ağrısının giderilmesine yardımcı olur. Ayrıca zencefil, içerdiği etken maddeler sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabildiği gibi zayıflamaya da yardımcı olur.

Yazarlar