Diyet Grip diyeti ile bağışıklık sisteminizi güçlendirin

Grip diyeti ile bağışıklık sisteminizi güçlendirin

17.01.2018 - 11:01 | Son Güncellenme:

Grip, özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan insanlar için daha uzun süren bir hastalıktır. Hastalıklara karşı en etkili korunma yöntemi, güçlü bir bağışıklık sistemidir. İşte, bağışıklığınızı güçlendirecek grip diyeti…

Grip diyeti ile bağışıklık sisteminizi güçlendirin

Bağışıklık sisteminize el atmaya ve onu güçlendirmeye karar verdiyseniz grip diyetini mutlaka uygulamalısınız. Aslında diyetten ziyade, ağırlıklı olarak tüketmeniz gereken besinlerin yer aldığı 3-4 günlük bir onarım süreci demek hiç de yanlış olmaz. Doğanın insanlara sunduğu o kıymetli besinler sayesinde bağışıklık sisteminiz kendine gelecek ve hastalıklara karşı meydan okuyacaktır.

Haberin Devamı

Domates ve biber

Gripten korunmanın en temel yolu sağlıklı beslenmedir. Vücudun ihtiyaç duyduğu besinler yeterli bir şekilde alındığı sürece grip ve buna benzer hastalıklara yakalanma riski çok daha düşüktür. Özellikle bazı besinler bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde oldukça etkilidir.

Domatesin ve domates ağırlıklı yemeklerin tüketilmesi, % 38 oranında güçlenen kan hücreleri sayesinde enfeksiyonla mücadeledeki direnci arttırıyor. Aynı şekilde acı biber yemek de bağışıklık sistemini koruyor ve güçlendiriyor. Acı biber, kanserle mücadelede de oldukça büyük rol oynayan bir besindir.

Süt ve yoğurt

Süt ve yoğurt düzenli tüketilmesi gereken besinler arasında yer alır. Yüksek oranda barındırdığı kalsiyum sayesinde bağışıklık sistemini ayağa kaldırarak vücudu gripten koruyanbu besinlerin aynı zamanda metabolizmayı da çalıştırdığı herkes tarafından biliniyor.

Haberin Devamı

Koyu yeşil yapraklı sebzeler

Semizotu, ıspanak, lahana, roka, maydanoz gibi yeşil yapraklı sebzelerin içerisinde bol miktarda K vitamini, C vitamini, demir ve çinko minerali, besin lifi içeriği, folik asit, potasyum minerali ve kalsiyum minerali gibi vücuda faydası olan birçok vitamin, mineral ve asit bulunur. Bu besinlerin tüketimi vücutta tepeden tırnağa bir onarım sağlar; vücudun direncini arttırır, metabolizmayı çalıştırır, toksin attırır ve cilde güzellik verirken saç dökülmesini de engeller.

Protein

Vücudun temel yapı taşlarından proteini düzenli olarak almak gerekir. En kaliteli ve güvenilir protein kaynaklarından biri olan yumurta, neredeyse tüm amino asit çeşitlerini içermektedir. Yumurtadaki protein, antikor üretimi için kaynak oluşturarak güçlü bir bağışıklıksistemi sağlamaktadır.

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için günde bir yumurta tüketmek önemlidir. Fazlasının kandaki kolesterol seviyesini arttıracağı unutulmamalıdır.

Sarımsak

Sarımsağın içerisinde bulunan sülfür, antioksidan etki göstererek gripgibi hastalıklara karşı korunmayı sağlamaktadır. Çiğ yenildiğinde tadı ve kokusu pek sevilmese de sarımsak, antioksidan etkisini en fazla çiğken göstermektedir. Sarımsak yiyemiyorsanız veya sevmiyorsanız diğer sülfür kaynağı olan soğan, lahana, brokoli ve karnabahar gibi sebzeleri mutlaka tüketmeye çalışmalısınız.

Yazarlar