Geri Dön

Güllaç tarifi

Osmanlı mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunan güllaç, iftar sofralarını adeta şenlendiriyor. Ramazan ayını güllaçsız geçirmek istemeyenler, güllaç yapımı hakkında bilgilenmek istiyor. Güllaç tarifi nedir? Güllaç malzemeleri nelerdir? İşte en lezzetli güllaç yapımı tarifi...

Güllaç tarifi
  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım paket güllaç
Ceviz

Şerbeti için:
1 litre süt
5 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı gül suyu

Üzeri için:
Nar

Güllaç Nasıl Yapılır?

Süt ve şeker tencereye alınarak ısıtılır. Sütün kullanım aşamasında oda sıcaklığında olması gerekiyor.

Ardından güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde tepsiye koyuyoruz.

Üzerine her tarafı ıslanacak şekilde bir iki kepçe hazırladığımız sütten döküyoruz.

Elimizdeki yaprak adetinin yarısına geldiğimizde araya dövülmüş ceviz serpiyoruz.

Ardından kalan yaprakları da aynı işlemi yaparak koyuyoruz.

2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerine nar ile süsleyerek servis edebiliriz.

Kullanılacak yaprak adedini kişi sayısına göre çoğaltabiliriz. Daha kalın durmasını isterseniz bütün paketi de yapabilirsiniz.

İçerisine ceviz yerine, fıstık, fındık, file badem de konulabilir.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber