Yengeç Burcu Genel Özellikleri

21 Haziran itibariyle Güneş, Yengeç burcuna giriş yaptı. Yani gökyüzünde yepyeni bir Yengeç sayfası açıldı! Bu vesileyle tüm Yengeç burçlarının doğum gününü kutluyor ve yeni yılda daha az ağlamalarını diliyoruz :) Evet, Yengeç burçlarının -kibarca- 'sulak bir göz yapısı var' diyebiliriz. Bunun aksini iddia edebilecek olan var mı? :)))

Şimdi arkanıza yaslandınız, gerine gerine diyorsunuz ki, “Şükürler olsun Yarabbi, iyi ki yengeç kadar sulu bir göz yapım yok, oh ne kadar da güleçim!” Halbuki öyle bir şey yok arkadaşlar. Doğum haritanızda illa ki yengeç burcunun temsil ettiği bir bölge vardır. Yani siz de hayatınızın bir alanında (para, iş, aşk, flört vs) yengeç temalı davranışlar sergiliyorsunuz. “Nayır nolamaz!” çığlıklarını bir kenara bırakıp hangi alanda yengeç olduğunuzu aşağıdan bulup okuyun, ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Haberin Devamı

Ama öncesinde yengeç burcunu bir tanıyalım. Bir insanın yengeç burcu olduğunu nasıl anlarız, onlarla nasıl baş ederiz; öğrenmeye çalışalım.

Yengeç burcu genel özellikleri

21 Haziran-22 Temmuz arasında Güneş, Yengeç burcuna geçmiş oluyor ve haliyle bu aralıkta doğanlara yengeç burcu diyoruz. Kendileri ilk bakışta duvarları olan, gizemli, anaçlık duyguları fena halde gelişmiş kişiler olabiliyor. Kendini ve sevdiklerini koruma ihtiyaçları o kadar kuvvetli oluyor ki, zaman zaman aşırı ilgileriyle çevresindekileri sıkboğaz edebiliyorlar. Mesela Instagram'da gördüğümüz o 'süper-anneler' var ya, işte onlar tam bir Yengeç teması yaşıyor. Çocuğunu korumak için akılalmaz yöntemler keşfeden, hayatı toz pembe göstermek için elinden geleni yapan annelerden bahsediyorum. İşte bu tam olarak bir 'yengeç sendromu'dur.

Yengeç'in bütün olayı, korumak ve kollamaktır. Bir kere size güvendiği zaman (ki zordur güvenmesi), her şeyiyle size destek olmak isteyecektir. Ve inanın, eğer bir Yengeç'in kolları altına girdiyseniz, bu hayatta sırtınız yere gelmez. Her koşulda ve şartta yanınızda o olur.

Ancak bazen çok da sıkıcı olabilir. Bir Yengeç'in sizin için gerdiği kolları kanatları bazı durumlarda çatırt diye ikiye ayırasınız, "Yahu bi' dur, rahat bırak!" diyesiniz de gelebilir. Siz böyle hissediyorsunuzdur ama Yengeç'in bundan zerre haberi olmaz. Sizi rahatsız ediyor olma ihtimalini düşünmez bile. Çünkü hiçbir kötülük yoktur içinde. Son derece duygusal, hassas ve ılımlı olduğu için çaçaronluk yapmaya da kıyamazsınız. Zaten yaparsanız yandınız! Bir yengecin kalbi kırıldığı, küstüğü zaman onarmak uzun zaman alabilir. Elbet barışırsınız; (çünkü affedici bir özelliği de vardır) ama kimbilir ne zaman! Duygularının zedelenmesi, hayatta başına gelebilecek en kötü şeylerden biridir onun için.

Haberin Devamı

Haritasında Yengeç burcu aktif olanlar (gezegeni olanlar), samimi göründüğü halde bir şeyler saklıyor gibi gelir bize. O duvarları yıkıp da hakikaten 'dost' olmaları çok zordur. Sürekli kendini koruyor, savunuyor gibi davrandığı için olmadık şeyleri üstüne alınıp darılabilirler. Onun dostluğunu, hele ki aşkını, kalbini kazanmak istiyorsanız önce güvenini kazanmanız ve duygularına hitap ediyor olmanız gerekir.

Haberin Devamı

Yengeç aynı zamanda aile yaşantısıyla da ilgilidir. Anne, baba, çocuk, eş, babaanne, anneanne, vatan, toprak, ev ve sahip olduğu her şey; herkes tek tek yengecin ilgisine mazhar olur. Korumacılığı, yumuşaklığı, duygusallığı zodyaktaki hiçbir başka burca benzemez. Mükemmel bir aşçıdır. Geleneklerine bağlılığı, geçmişine duyduğu saygı gözünden kaçmaz. Haritasında yengeç burcu vurgusu olanların mutlaka bir 'hatıra kutusu' vardır örneğin. İçine çocukluğunda oynadığı oyuncakları, tuttuğu günlükleri, belki fotoğrafları koyar; zaman zaman açıp bakarak onlarla mutlu olur. Geçmişte yaşamayı sevmesi, bugünü ve anı kaçırmasına sebep olabilir.

Yengeç medikal astrolojide mide, onikiparmak bağırsağı, dolayısıyla beslenme, göğüsler, süt bezleri ve hafızayı, RNA’yı yönetir. Yengeç burcunda istenmeyen bir gezegeni olanlar; hazımsızlık ve gastrit gibi mide sorunları yaşayabilirler.

Yengeç Ünlüleri: Deniz Seki, Yıldız Tilbe, Sezen Aksu, Tuba Büyüküstün, Gizem Karaca, Serenay Sarıkaya, Türkan Şoray

Uyumlu olduğu burçlar: Balık ve Akrep

Uyumsuz olduğu burçlar: Oğlak, Koç, Terazi

Danışmanlık için bana yazabilir veya web sitemi ziyaret edebilirsiniz:



instagram.com/gulumdagli