Editörün Seçtikleri Haber turu

Haber turu

29.03.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Haber turu

Haber turu


Türkiye’yi temsil edecek

       ADANA Gazi İlköğretim Okulu 7 / G sınıfının başarılı öğrencisi Yağmur Miçooğulları, tetrapak kutuların geri dönüşümü için harcadığı çabanın ödülünü aldı. Mc Donald’s ve Disney’in UNESCO işbirliğiyle düzenlenen Millenium Dreamers Uluslararası Çocuk Zirvesi’nde Türkiye’yi temsil edecek sekiz çocuk arasında yer alacak olan Miçooğulları, "Beni ABD’ye kimsesiz çocuklar için yaptığım çalışmalar taşıdı" dedi. (DHA)

Topraksız sebze projesi

       BİRLEŞMİŞ Milletler Gıda ve Tarım Dairesi’nin (FAO) fakir çiftçilerin gelirlerini artırabilmeleri için önerdiği "Topraksız sebze tarımı"ndan olumlu sonuç alındı. Hydroponics olarak bilinen sistemle, Suudi Arabistan çöllerinde bahçecilik yapılıyor. Güney Şili, verimsiz Guam Adası ve Güney Amerika’nın balta girmemiş ormanlarının bulunduğu yörelerde de taze sebzenin bu yolla yetiştirildiği açıklandı.

Her köye bir tuvalet

       ERZURUM Valisi Derya Kadıoğlu, yaz mevsiminde ilin köylerine tuvalet yaptırma kampanyası düzenleyeceğini açıkladı. Köylerin çoğunda vatandaşların ihtiyaçlarını açık alanda ya da ahırlarda giderdiğine dikkati çeken Kadıoğlu, her köye modern bir tuvalet yaptıracaklarını söyledi. İlin bin 35 köyünün bulunduğunu hatırlatan Vali Kadıoğlu "Amacımız, kırsal alandaki vatandaşı, tuvaletle tanıştırmak olacak. Öncelik hiç tuvaleti bulunmayan köylere tanınacak" dedi. (DHA)

Uludağ’da kışbahar

       BURSA Uludağ’da kışbaharı yaşanıyor. Hava sıcaklığının 7 dereceye kadar çıktığı yörede, tatilciler hem kayağın, hem de güneşin keyfini çıkartıyor. Uludağ, sezonun en güzel günlerini yaşıyor. Kar kalınlığının 3 metre 87 santime ulaştığı otel konaklama fiyatları büyük oranda düştü. Meteroloji görevlileri, Uludağ’da hava sıcaklığının önümüzdeki günlerde daha da artacağını, kar beklenmediğini söyledi. (DHA)

Telefonla konuşma adabı

       SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik
       Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurtman Ersanlı, telefonla haberleşme sisteminin çok yaygın olmasına rağmen, Türk insanının telefonla konuşma adabını bilmediğini söyledi. Prof. Dr. Ersanlı, "Telefonda gereksiz yapılan konuşmalar yılda bir milyar 532 milyon dakika tutuyor. Bu da 12 bin 770 işçinin bir yıllık çalışma süresine eşit’’ dedi. (DHA)

Sokaklara İspanyolca isim

       KIZILHAÇ ve Kızılay işbirliğiyle Bolu’nun Sağlık Mahallesi’ne kurulan İspanyol çadırkentinin sokaklarına, Valencia, Sevilla gibi İspanyol kentlerinin adı verildi. Mehmetçik 1 - 2 - 3, İtalyan ve diğer çadırkentlerin sokaklarına depremde hayatını kaybeden yurttaşların isimleri verilirken, Bolu’da 1000 çadırlık İspanyol çadırkentinin sokaklarına Lacoruna, Bilbao, Barcelona, Toledo, Burgos, Valencia, Malaga, Santander ve Segovia isimleri verildi. (DHA)

Bodrum’da köpek eğitimi

       ALMAN köpek eğiticisi Klaus Schurack, Bodrum’da kurduğu merkezde ünlü liderlere ve dünyanın başarılı polis teşkilatlarına şampiyon köpekler yetiştiriyor. Bugüne kadar Almanya, Amerika’da Los Angeles, Oklahoma, Texas, Atlanta, Alabama, Saint Louis’de, Meksika ve Tayvan’da ordu ve polise hizmet verecek köpekler eğitip yetiştiren ve eğittiği köpeklerden 10’u dünya şampiyonu olan Schurack, Bodrum Mumcular’da eğitim merkezi açtı. (DHA)

Yazarlar