Kültür Sanat Hacivat'la Karagöz'e Bursa galası

Hacivat'la Karagöz'e Bursa galası

15.02.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

'Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?' filminin Bursa galası, yönetmen Ezel Akay ve oyuncular Beyazıt Öztürk, Haluk Bilginer, Güven Kıraç ve Altay Özbek'in katılımıyla yapıldı.

Hacivatla Karagöze Bursa galası

Zafer Plaza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen ve Bursalı sinemaseverlerin büyük ilgi gösterdiği galaya, film ekibinin yanı sıra, filmin çekildiği yer olan Orhaneli İlçesi’nin Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu da katıldı.

Kokteyl sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan yönetmen Akay, Orhaneli’de kurulan ve yaklaşık 800 milyar liraya mal olan platonun sahip çıkılmaması halinde çok yakında yok olabileceğini belirterek, platonun yok olmaması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ve Bursalı işadamlarından destek istedi.

Oyunculardan Beyazıt Öztürk de daha önce Nihavend Muzice filminde beraber oynadıkları Haluk Bilginer’le tekrar aynı filmde yer almanın kendisi için büyük bir gurur olduğunu kaydetti. Öztürk, bir gazetecinin filmde kullanılan dilin anlaşılmadığı yönünde bazı iddialar olduğunu hatırlatması üzerine, "Altyazıya gerek yok. Konuştuğumuz Türkçe, Türkçe’nin altına Türkçe altyazı yazmak ayıptır. Onun için dil çok anlaşılır bir dildir. İzleyenler anlayacaktır. İstanbul’daki galada sesle ilgili teknik bir sorun vardı" dedi.

Yönetmen Akay da filmde kullanılan dili, Türkiye’de yaşayan herkesin anlayabileceğini belirterek, "Filme girip (bir dil daha öğrendik) diyerek çıkan çok kişi oldu. Tatlı tatlı kendini öğreten, hatırlatan, unuttuğumuz ama çok iyi bildiğimiz, Anadolu’daki birçok lehçenin bir arada bulunduğu kendi dilimiz. Yabancı bir dil değil. Film, eğlenceli bir dil öğrenme filmi aynı zamanda" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Orhaneli Belediye Başkanı Tatlıoğlu, Yönetmen Akay’a bir teşekkür plaketi verdi. Film ekibi daha sonra izleyicilerle birlikte salona girerek filmi izledi.