Stil Hakan Yıldırım 2011 2012 Sonbahar Kış Paris Fashion Week

Hakan Yıldırım 2011 2012 Sonbahar Kış Paris Fashion Week

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Paris Moda Haftası’nda en gözde Türk 'HAKAAN'. Paris Moda Haftası'nda 2011-2012 Sonbahar/Kış koleksiyonunu sunan Hakan Yıldırım, buradaki ikinci defilesini de böylece gerçekleştirmiş oldu. Tasarımcı, uluslararası moda dünyasından genç tasarımcılara teşvik amaçlı verilen 'Andam Ödülü'nün sahibi oldu ve bu ödül sayesinde Paris Moda Haftası’nda defile yapma hakkını da kazandı.

Hakan Yıldırım 2011 2012 Sonbahar Kış Paris Fashion Week

 Paris Moda Haftası’nda en gözde Türk 'HAKAAN'.

Paris Moda Haftası'nda 2011-2012 Sonbahar/Kış koleksiyonunu sunan Hakan Yıldırım, buradaki ikinci defilesini de böylece gerçekleştirmiş oldu.

Yıldırım'ın yarattığı markası 'Hakaan' ile sunduğu defilesi bizim için ayrı anlamlıydı. İki yıl önce Londra Moda Haftası’nda uluslararası ilk şovunu sergilediğinde sesini tüm dünyaya duyurmuştu. Lara Stone, Natasha Poly, Kate Moss gibi en ünlü modeller Hakaan tasarımlarıyla podyumdaydı. Tasarımcı, uluslararası moda dünyasından genç tasarımcılara teşvik amaçlı verilen 'Andam Ödülü'nün sahibi oldu ve bu ödül sayesinde Paris Moda Haftası’nda defile yapma hakkını da kazandı.

Liste oldukça kalabalık; Charlotte Tilbury, Arizona Muse, Natasha Poly, Karolina Kurkova ve sektörün diğer en ünlü modelleri Hakaan defilesinde podyumda yürüdü.

Yıldırım'ın başarısına ortak olanlar arasında moda fotoğrafçısı olarak adını sıkça duyduğumuz Mert Alaş da var. Alaş, uzun yıllardır Hakan Yıldırım defilelerinin artistik direktörlüğünü yapıyor.

Podyumdaki isimler ne kadar önemliyse, sahne arkasındaki isimler de o kadar önemli. Ekip, kalabalık olmaktan ziyade, işlerini sektörde en iyi yapan isimlerden oluşuyor. Moda editörü George Cortina, makyaj Charlotte Tilbury, saç tasarım ise Paul Hanlon'a ait.

2011-2012 Sonbahar/Kış koleksiyonunda Hakan Yıldırım, 90’lar minimalizminden esinleniyor. Erkeksi ayrıntıların ön plana çıktığı ama feminenliğin de yadsınmadığı bir koleksiyon izliyoruz. Dökümlü pantolon-ceket takımlar, tulumlar derin dekoltelerle kullanılmış; sivri burunlu kösele erkek ayakkabıları ile tamamlanmış. Bunun yanı sıra mini elbiseler, sade kesimlerle sunulmuş.

Siyah, beyaz, kırmızı, mavi ve açık griden oluşan renk paleti color block'lar halinde tek renk olarak kullanılmış.

Romantikliğin altındaki asilik, Hakaan’ın koleksiyonunda nar çiçeği kırmızısı ile ortaya çıkıyor.

Yazarlar