Yaşam HAKSIZ TUTUKLAMAYA 1295 LİRALIK PARDON!

HAKSIZ TUTUKLAMAYA 1295 LİRALIK PARDON!

27.02.2011 - 02:26 | Son Güncellenme:

Hacer Oymak, bir hırsızlık olayının zanlısı olduğu iddiasıyla yanlışlıkla 17 gün cezaevinde tutuldu. İşini kaybeden genç kadın 1295 lira tazminat kazandı...

HAKSIZ TUTUKLAMAYA 1295 LİRALIK PARDON

Denizli’de bir hırsızlık olayında ev sahibinin yanlış teşhisi sonucu yakalanan ancak suçsuz olduğu anlaşılan Hacer Oymak’a (35) mahkeme 1295 TL tazminat ödenmesine karar verdi.
Denizli’de 2007’de evindeki gelen hırsızlık olayından sonra ev sahibi Emin Yürekli, uzaktan gördüğü kadın hakkında şikayetçi oldu. Yürekli, Emniyet Müdürlüğü’nde suç kaydı bulunanların fotoğraflarının gösterilmesi sırasında 10 yıl önce hırsızlıktan 1.5 ay cezaevinde yatan Oymak’ı teşhis etti. 2 yıl boyunca aranan evli ve 2 çocuk annesi Oymak, 13 Ocak 2009’da Fethiye’de kasiyer olarak çalıştığı alışveriş merkezinde gözaltına alındı. Mahkeme tarafından tutuklanan Oymak, Muğla Cezaevi’ne konuldu. 17 gün Muğla Cezaevi’nde tutuklu kalan Oymak, 30 Ocak’ta suçun işlendiği Denizli’ye götürüldü ve Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı. Ev sahibi Emin Yürekli, Oymak’ın hırsız olmadığını söyleyince, serbest bırakıldı. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde haksız yere hapiste yattığı gerekçesiyle devlete karşı tazminat davası açan Oymak’a, önceki gün görülen son duruşmada 1000 lira manevi, 295 lira da maddi tazminat ödenmesine kadar verildi.

Haberin Devamı

İlaçlarını alamadı
Kalp rahatsızlığı bulunan Oymak, haksız yere tutuklama kararıyla yuvasının yıkılma noktasına geldiğini, işini kaybettiğini, cezaevinde ilaçlarını alamadığını ve çok sıkıntı çektiğini söyledi. Avukat Coşkun Şahin ise “Cezaevinde, ‘sevk arabası yok’ diye Oymak’ı 17 gün beklettiler. Şimdi de, mahkeme ’pardon’ diyerek çok komik bir tazminat verdi.”

Yazarlar