Aşk Hapı yutmaları yakın!

Hapı yutmaları yakın!

23.03.2010 - 09:40 | Son Güncellenme:

Şimdi araştırmacılar rolleri değiştirecek bir proje üzerindeler; erkekler için hormonal gebelik kontrolü.

Hapı yutmaları yakın

1960’larda doğum kontrol hapları ilk piyasaya sürüldüğünde, devrim niteliğindeydiler. Şimdi araştırmacılar rolleri değiştirecek benzer bir proje üzerindeler- erkekler için hormonal gebelik kontrolü.

Haberin Devamı

Manchester’daki 60, Edinburgh’daki 20 çift bir yıl süren deneme sürecinden geçiyor ki tüm dünyayı kapsayan bir çalışmanın ufak bir parçasılar sadece. Deneme erkeklerin 2 ayda bir doktora giderek koruyucu enjeksiyonlar yaptırmasını kapsıyor.

Denenen enjeksiyon testosteron ve bir çeşit kadın seks hormonu olan projesteron içeriyor; esasen sperm üretimini durdurmak için beyni kandırmaya yarıyor. Şimdiye kadar, dosyaların yüzde 99’unda etkili olduğunu kanıtladı.

Piyasaya sürülmesi için beş seneye yakın zaman öngörülse de beklemeye değmez mi?

Doktorlara göre erkekler için hormonal korunmanın üremek açısından uzun dönem etkileri olmayacak ve erkek bir kez iğneleri vurdurmaktan vazgeçtiğinde sperm sayısı normale dönecek. Bazı erkekler ise bize tanıdık gelen kimi yan etkiler yaşayabilirler sıcak basması, ruh hali dengesizliği ve akneler gibi.

Haberin Devamı

“Kadınlara konuyla ilgili uygulanan anketler sonucunda ne kadar hevesli olduklarını görmüş Edinburgh Üniversitesi’nden Profesör Richard Anderson, “Bunun en genel sebebi doğum kontrolü sorumluluğunu paylaşmak istemeleri” diyor.

Yazarlar