Estetik Hasarsız ve travmasız burun estetiği

Hasarsız ve travmasız burun estetiği

25.03.2019 - 17:55 | Son Güncellenme:

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, ultrasonik rinoplastinin avantajlarını sizler için anlattı.

Hasarsız ve travmasız burun estetiği

Ultrason veya ultrasonik rinoplasti, burun estetiğini daha az invaziv, hasarsız ve travmasız gerçekleştirilmesine yardımcı olabilir. Basitçe söylemek gerekirse, ultrasonik rinoplasti, burun görünümünü daha az invaziv bir şekilde değiştirmek için kullanılır. Bu ileri teknik, geleneksel rinoplastilerde kullanılan testereler, keskiler veya matkaplar yerine burun kemiğini yeniden şekillendirmek ve kesmek için ultrasonik titreşimlerden yararlanır. Bu teknik çevresindeki dokuyu korurken burun kemiğini hassas şekilde kesilmesini, konturlamasını ve pürüzsüzleştirmesini sağlar.

Haberin Devamı

Ultrasonik rinoplasti nedir?

Ultrasonik rinoplasti, “ultrasonik kemik aspiratörü” olarak bilinen Piezoelektrik enstrümanı, dikkat çekici bir ses gücü ile burun kemiği yapılarını birleştirmek için kullanılır. Bu teknoloji, çevredeki dokulara, membranlara veya kan damarlarına zarar vermeden nazal kemiklerde kesin değişiklikler yapmasını sağlar.

Burun asimetrisi, geniş burun kemiği veya büyük burun sırtı gibi problemleri bulunan bireyler için rinoplasti cerrahları, burun yapısını yeniden tanımlamaya ve daha doğal bir görünüm kazandırmaya yardımcı olabilir. İstenmeyen kırıklar veya kemik düzensizlikleri riski olmadan burun kemiğini yeniden yapılandırmanın yeni bir yoludur.

En önemlisi, ultrasonik rinoplasti cihazı sadece kemiği keser. Ayrıca, son derece hassastır. Bunun faydası, nazal kıkırdak, cilt, kas veya mukozada yaralanma olmamasıdır. Sonuç olarak, hastaların daha hızlı sonuçları görmesini ve daha kısa iyileşme süresi yaşamasını sağlayarak daha az şişme, daha az morluk ve daha az kanama oluşturmasıdır.

Haberin Devamı

Ultrasonik rinoplasti nasıl yapılır?

Ultrasonik rinoplasti tekniği açık ya da kapalı teknikle uygulanabilir. Bu cerrahın seçimine göre değişebilir. Operasyon genellikle genel anestezi altında uygulanır. Başarılı bir sonuç için, kemiğin hasarsız bir şekilde yeniden şekillendirilmesi sağlanır. Bu işlem sırasında, cerrah, burun kemiklerini istenen şekilde düzeltmek için ultrasonik kemik aspiratörü kullanarak anormallikleri düzeltir. Ayrıca, doğrudan görüş altında "kontrollü" kırıklar yaratarak, cerrah, geleneksel tekniklerin neden olduğu kontur düzensizliklerini ve küçük asimetrileri önleyebilir.

Ultrasonik rinoplastinin faydaları

Çevreleyen hassas kıkırdak, yumuşak doku, sinir veya kan damarlarına zarar vermeden kemiği hassas şekilde çıkarılır ve yeniden şekillendirilir. Kanamayı önleyen ve postoperatif şişlik ve morarmayı azaltan hassas iç burun astarını koruyabilir. Ultrasonik rinoplasti, estetik cerrahlar tarafından iyileşme süresini kısaltmak ve burun işlerinin sonucunu artırmak için kullanılan yenilikçi ve gelişmiş bir prosedürdür.

Haberin Devamı

İyileşme süreci nasıldır?

Ultrasonik rinoplasti, minimal invaziv bir işlemdir. Bu sayede hasta daha hızlı ve daha yumuşak bir şekilde normal hayata döner. İlk bir hafta içinde önemli ölçüde iyileşme sağlanmış olur. İlk birkaç ay burnunuza zarar verme ihtimali olan etkinliklerden uzak durulmalıdır. İyileşme ortalama 1 yıl boyunca aşamalı bir şekilde devam eder. Cerrahınız operasyondan sonra dikkat edilmesi gerekenler konusunda sizi ayrıntılı olarak bilgilendirmelidir.

Hasarsız ve travmasız burun estetiği

Op. Dr. Ufuk Askeroğlu

Yazarlar