Yaşam Hastanede can pazarı

Hastanede can pazarı

22.09.2010 - 00:46 | Son Güncellenme:

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin çatısında çıkan yangında hasta ve hasta yakınları büyük panik yaşadı. Yangın helikopterlerin müdahale etmesiyle söndürülebildi

Hastanede can pazarı

Nilüfer ilçesindeki Uludağ Üniversitesi (UÜ)Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Nefroloji Kliniği’nin çatısında dün izolasylon çalışması yapılırken bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın korku ve paniğe neden oldu. Hastalar bahçeye çıkarıldı. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, tüm özel ve resmi ambulansları olay yerine yönlendirdi.

Havadan müdahale
Yangına itfaiye 25 araçla müdahale ederken, söndürme çalışmalarına Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 2’si helikopter 7 araç da katıldı. Yaklaşık 80 görevlinin katıldığı çalışmalarda yangın kontrol altına alındı. Çatıda 800 metrekarelik alan yandı.

Haberin Devamı

‘Kapsam dışı mı?’
Bursa Valisi Şahabettin Harput, “UÜ’nün denetim dışında kaldığı söyleniyor, bununla ilgili ne söyleyeceksiniz?” sorusu üzerine, “Buranın kapsam dışında kalmasıyla ilgili özel bir emir kimse veremez. Ama ilk defa sizden duyuyorum. Bu konuyu değerlendireceğim” diye konuştu.

7,5 ayda ikinci yangın
Muradiye semtinde bulunan Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’nde de son 7.5 ay içinde ikinci yangın tehlikesi yaşandı. Şubat ayında kazan dairesinin klima sisteminde başlayan yangın, 200 hastanın bulunduğu hastanede korku ve paniğe neden olmuştu.

Yazarlar