Yaşam Hatalı sollama katliamı: 5 ÖLÜ

Hatalı sollama katliamı: 5 ÖLÜ

15.02.2010 - 00:12 | Son Güncellenme:

Düğüne gittikleri Ankara’dan Mardin’e dönenleri taşıyan bir minibüs, Şanlıurfa yakınlarında bir otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazada biri çocuk 5 kişi öldü

Hatalı sollama katliamı: 5 ÖLÜ

Düğün için gittikleri Ankara’dan memleketleri Mardin’e dönenleri taşıyan bir minibüs, Şanlıurfa yakınlarında, hatalı sollama yapan otomobille çarpıştı. Kazada biri çocuk 5 kişi hayatını kaybederken, 14 kişi de yaralandı.
Mardin’e giden İlhan Nayır’ın (26) kullandığı minibüs, dün saat 10.00 sıralarında Şanlıurfa-Mardin karayolunun 30. kilometresine geldi. Bu sırada hatalı sollama yaptığı öne sürülen Lütfü Şendil (24) yönetimindeki otomobil, Çamlıdere köyü çıkışında minibüsle kafa kafaya çarpıştı.

‘Aynı yerde kaza’ isyanı
Şendil ile bir yaşındaki oğlu Vahip, annesi Ayne Şendil (60), minibüste bulunan Ahmet Karakuş (30) ve eşi Bedriye Karakuş (28) hayatlarını kaybetti. Kazada yaralanan 14 kişi de hastaneye kaldırıldı. Aynı mevkide sık sık ölümlü kaza meydana geldiğini belirten köylüler yolu trafiğe kapattı. Jandarma ve polislerce sakinleştirilen köylüler, bir süre sonra yolun kenarına alındı.
Güvenlik güçleriyle tartışan köylüler, bu sırada tesadüfen olay yerinden geçen karayolları aracını durdurarak içindekileri tartaklamak istedi. Araca tekme-tokat saldıran köylüler, içindeki memurları linç etmeye kalkıştı. Kalabalık, jandarmanın müdahalesiyle dağılırken, karayolları aracı geri geri giderek bölgeden uzaklaştı.


Kafa kafaya çarpıştılar: 2 ölü Pendik’te Emirli köyü Şile Otoyolu Mevkii’nde Ufuk Bilge (33) yönetimindeki 34 EL 0417 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen Hızır Yahya Öztürk idaresindeki 34 BD 2963 plakalı otomobil çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle her iki araç da yol kenarındaki su kanalına düştü. Ufuk Bilge’nin hayatını kaybettiği belirlenirken ağır yaralı eşi Güneş Bilge hastaneye kaldırıldı. Diğer araçta bulunan ve kimliği belirlenemeyen yabancı uyruklu bir kişinin de hayatını kaybet-tiği kazada, aracın sürücüsü Yahya Öztürk hastaneye götürüldü.

Yazarlar