Geri Dön

Hatun tatlısı tarifi

Kahramanmaraş'a ait olan hatun tatlısı tarifini sizinle paylaşıyoruz. Çıtır çıtır olan ve ağızda dağılan bu tatlıyı sofranızdan eksik etmeyeceksiniz. İrmik ve toz Antep fıstığı ile buluşan hatun tatlısını evde kolayca yapabilirsiniz. İşte hatun tatlısı tarifi için malzemeler...

Hatun tatlısı tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 50 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Hamuru için;
-1,5 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 adet yumurta
-Bir tutam tuz
-Aldığı kadar un

İçi için;
-1 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı irmik
-3 yemek kaşığı şeker
-Toz Antep fıstığı

Şerbeti için;
-3 su bardağı şeker
-2 su bardağı su
-Yarım limon

Üzeri için;
-2 yemek kaşığı tereyağı
-Toz Antep fıstığı

Hamurları açmak için;
-4 yemek kaşığı nişasta
-3 yemek kaşığı un

Hatun Tatlısı Nasıl Yapılır?

-Hamuru için sütü ılıtıp bir kaba koyun. Ardından yumurta, sıvıyağ, tuz ve unu ekleyip hamuru yoğurun.
-Diğer tarafta içi için bir tencereye sütü, irmiği ve şekeri koyup karıştırarak muhallebi gibi pişirin.
-Piştikten sonra soğumaya bırakın. Şerbeti için şeker ve suyu da bir tencereye koyup kaynatın.
-Kaynadıktan sonra bir kaç damla limon suyunu da ekleyip altını kapatın. Sonrasında soğumaya bırakın.
-Bu sırada hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.
-Ardından ince bir şekilde açıp kare olması için kenarlarını kesin.
-Kestikten sonra tekrar 4 parçaya kesip daha ufak kareler yapın.
-Kestiğiniz hamurları elinize alıp ortasından kıvırarak büzün.
-Sonrasında soğuttuğunuz iç harçtan ve fıstık koyarak kenarlarından kapatıp tepsiye dizin.
-Tereyağını da eritip üzerine sürdükten sonra 180 derecede fırına vererek pişirin.
-Piştikten sonra soğuk şerbeti döküp hemen ardından üzerine fıstık serperek servis edin

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber