Editörün Seçtikleri Hava durumu

Hava durumu

18.08.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hava durumu

Hava durumu

Ağustos ayı sürprizlerle doludur. Önce de söylediğim gibi, en soğuk gün de ağustosta kaydedilir, en sıcağı da. Sadece İstanbul'da değil, fakat tüm yurtta kaydedilen en sıcak gün ağustostadır ve çoğunlukla ağustosun ikinci yarısında görülür. En soğuğu da birinci yarı içinde. Ya Avrupa'da? Orada da hemen hemen aynı. Orada da soğuk ve yağışlı ağustos haftasını çok sıcağı izliyor. Demek ki ağustosun özelliği bu. Tevekelli değil, şölenler düzenlenmiş, şiirler yazılmış, besteler yapılmıştır.
Ve sonuçta, ağustosun yarısı yaz, öteki yarısı kıştır gibi sözlerle kestirilip atılmıştır. Bu yıl, geçenlerden daha keskin dönüşlerle iki ayrı hava dünyanın büyük bölümünü etkilemiş, felaketlere neden olmuştur. Şimdi ikinci aşama, yani öteki yarının havası gündeme girdi. Avrupa kavruluyor ve aşırı sıcaklık doğuya geliyor, yani bize. Bu haftadan başlayarak sıcak bastıracak, ağustos sıcağı ile yaz mevsimi de dönüş yoluna girecek.
Bol güneşli günler.



MARMARA: Yaz mevsiminin en sıcak haftalarından biri olmaya namzet. Açık ve az bulutlu. Gece en düşük 22 ile 24, gündüz gölgede 32 ile 34 arasında. Deniz suyu 20 ile 25 derecede.

EGE: Açık hava ve aşırı sıcak. Haftamız böyle. Önemli hava olayı yok. Gece en düşük 22 ile 24, gündüz ve gölgede 34 ile 37 arasında. Deniz suyu 26 derecesini koruyacak.

AKDENİZ: Açık ve çok sıcak bir hafta geldi. Gecesi sıcak 25 ile 27, gündüzü çok sıcak, 36 ile 38 gölgede. Deniz suyu 28 derece.

İÇ ANADOLU: Isınma dışında önemli hava olayı yok. Gece en düşük 20 ile 22, gündüz 30 ile 34 arasında.

KARADENİZ: Bulutlu hava doğudan yurdu terkediyor. Haftamız az bulutlu gidecek. Sıcaklık artışı hızlanacak. Gece en düşük 22 ile 25, gündüz 32 ile 35 arasında. Deniz suyu 24 ile 26 arasında değişecek.

DOĞU: Mevsimin en sıcak haftalarından biri geldi. Önemli hava olayı yok. Gece en düşük 12 ile 20, gündüz en yüksek 30 ile 38 dereceler arasında olacak.

GÜNEYDOĞU: Bu hafta da yurdun en sıcak bölgesi olacak. Aşırı sıcaklık yükselişleri kaydedilecek. Gece 22 ile 24, gündüz ve gölgede 40 ile 43 arasında.

Yazarlar