Kültür Sanat “Havana Cultura” Babylon'da!

“Havana Cultura” Babylon'da!

04.10.2011 - 14:00 | Son Güncellenme:

Gilles Peterson, Viyana Caz Festivali’nde büyük övgü alan yeni projesi “Havana Cultura” ile şimdi de Garanti Caz Yeşili kapsamında Babylon’a.

“Havana Cultura” Babylonda

Gilles Peterson, Viyana Caz Festivali’nde büyük övgü alan yeni projesi “Havana Cultura” ile şimdi de Garanti Caz Yeşili kapsamında Babylon’a. Havana seyahatlerinden ve oradaki müzikal çeşitlilikten ilham alan Peterson, Küba’nın eşsiz müzikal kültürünü yansıttığı bu yeni projesiyle Havana’nın yeraltından gelen farklı müziklerini İstanbul sahnesine taşımaya hazırlanıyor. Peterson, son dönemde büyük başarı yakalayan Havana Cultura albüm serisinin bir devamı olan ve 14 Kasım’da piyasada olacak olan “Havana Cultura: The Search Continues” albümünün tanıtımı kapsamında tamamı Kübalı müzisyenlerden oluşan star bir kadro ile Babylon sahnesine konuk olacak. Latin müziği, Küba’nın arka sokaklarından gelen ritimlerle birleştirdiği performans esnasında ortaya çıkan müzik hem geleneksel Küba ritimlerini hem de caz, soul, hip-hop ve reggaeton gibi birbirine hem yakın hem de farklı türleri içeriyor. Sahnede Gilles Peterson’a uluslararası platformda büyük ün sahibi, yetenekli piyanist Roberto Carcassés ve Ogguere grubuna vokalleriyle hayat veren soul müzik divası Danay Suarez ve Edrey de eşlik ediyor olacak. Performans sonrası ise Gilles Peterson pikapların başına geçecek ve daha sonrasında yerini yetenekli prodüktör ve DJ Simbad’a bırakacak. Konser öncesi ise Babylon’da Yakuza DJ setiyle geceyi ısıtacak.
O cumartesi İstanbul gece hayatının kuşkusuz buluşma merkezi olacak. Çünkü Babylon’un 3 farklı mekânında partiler devam edecek. Babylon Lounge’un resident DJ’i Tobumusikizm en güzel funk ve motown müzikleriyle geceyi aynı yüksek tempoda devam ettirirken, Üst Kat’ta ise bambaşka bir hava esecek. Olcay Özkan’ın Dubstep gecesi ile Üst Kat’ta aksak ritimlerin en eğlenceli örnekleri çalınacak.