Editörün Seçtikleri Havanın tadı kaçtı

Havanın tadı kaçtı

22.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin büyük bölümü, yoğun kar yağışı ve soğuğun etkisi altına girdi. Yollar bir bir kapanıyor

Havanın tadı kaçtı

Havanın tadı kaçtı

Türkiye'nin büyük bölümü, yoğun kar yağışı ve soğuğun etkisi altına girdi. Yollar bir bir kapanıyor

Olumsuz hava koşulları, Türkiye'nin büyük bölümünde etkisini hissettirmeye başladı. Kara ve hava ulaşımı da ciddi ölçüde etkilendi. Bayram tatili yaklaşırken, kar yağışı ve yağmurun süreceğini, sıcaklığın daha da düşeceğini belirten meteorolojiye göre, bazı bölgelerde hava ve yol durumu şöyle:

• İzmit: Samanlı Dağları'nın en yüksek noktası Keltepe'ye ulaşım yapılamıyor. Bin 600 metre yüksekliğindeki tepeye çıkış, yarım metrelik kar nedeniyle kapalı. Gölcük'ün yüksek kesimlerinde ulaşıma kapalı köy yollarını açma çalışmaları sürüyor.
• Bolu: Kar kalınlığı Bolu Dağı'nda 25, Abant yolunda 15, Harmancık 10 ve Kartalkaya'da 40 santimetreye ulaştı. Ankara-İstanbul karayolunun Bolu Dağı mevkiinde ağır vasıtaların zincirsiz geçişine izin verilmiyor.
• Ankara: Önceki gece başlayan kar yağışı sonrasında yolların buzlanması nedeniyle 105 trafik kazası oldu. Kar yağışı Çankaya'nın yanı sıra Siteler, Doğantepe, Hüseyingazi gibi yüksek kesimlerde etkili oldu.
• Konya: Önceki gece başlayan kar yağışı aralıklarla sürüyor. Bölgede 7 karayolu buzlanma ve kar nedeniyle kapalı. Köylerin çoğunun yolu da tamamen kullanılmaz durumda. Yol açma çalışmaları sürüyor.



YAŞAM























Yazarlar