Geri Dön

Havuçlu kabak çorbası tarifi

Kış aylarının vazgeçilmezi çorbalara bir yenisini daha ekleyin…

Havuçlu kabak çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 orta boy kabak
1 orta boy havuç
5 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı un
1 avuç dereotu
2 kaşık zeytinyağı
1 su bardağına yakın süt
Tuz

Havuçlu Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

Sebzelerinizi rendeleyin ve yağda suları çekilene kadar kavurun.

Suyunu çektikten sonra unu ekleyin 1-2 dakika da öyle kavurun.

Daha sonra ılık suyu ekleyip sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin.

Ardından sütü, tuzu ve dereotunu ilave edin 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın.

Tercihen blenderdan geçirebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber