Editörün Seçtikleri Hayat dondu

Hayat dondu

18.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hayat dondu

Hayat dondu

Bu kış kapıya sert dayandı. Türkiye, Ege hariç, soğuk, yağışlı ve rüzgarlı havanın etkisi altına girdi. Doğu Karadeniz ve Güneydoğu'da sağanak, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Trakya'da kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Yüzlerce köyle ulaşım kesildi. Havaalanlarındaki kar nedeniyle Kars, Erzurum, Sivas'a uçak seferleri iptal edildi, Kayseri seferleri gecikmeli yapıldı.

Yarın ve cuma günü, Karadeniz, İç, Orta ve Doğu Anadolu'da kar beklendiğini açıklayan Meteoroloji yetkilileri hafta sonu yağışsız hava müjdesi verdi. Kar kalınlığı, Uludağ'da 35, Erzurum şehir merkezinde yedi, Palandöken'de ise 20 santimetreye ulaştı. Antalya Gazipaşa'da şiddetli yağmur ve fırtına seralarda hasara yol açtı, balıkçı teknelerini batırdı.

Kar ve fırtına, İstanbul'u da vurdu. Sıcaklık - 5 dereceye düştü. Buzlanma ve kazaların etkisiyle trafik kilitlendi. Birçok semtte elektrik ve telefon kesintileri yaşandı. Fenerbahçe yolcu vapuru Haydarpaşa Limanı açıklarında mendireğe çarpma tehlikesi atlattı. Vatandaşların, 567 15 57, 220 60 59 ve 220 60 50 numaralı telefonlardan yardım isteyebilecekleri belirtildi

Kar, Avrupa'da birçok ülkede hayatı felç etti. Polonya'da 11, Romanya'da yedi, Bulgaristan'da dört kişi donarak öldü. Fransa'da, ulaşımı kapanan Les Herbiers kentinde 800 öğrenci spor salonunda mahsur kaldı. İngiltere'de otoyollar kapandı, tren ve uçak seferleri iptal edildi. Kıtanın bir çok yerinde çok sayıda ve ölümlü trafik kazaları yaşandı, okullar tatil edildi. Yılbaşına doğru sıcaklığın artabileceği, ancak ikinci ve daha güçlü bir soğuk hava dalgasının beklendiği bildirildi.

Yazarlar