Editörün Seçtikleri Heberiniz olsun

Heberiniz olsun

17.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Heberiniz olsun

Heberiniz olsun

Artık haberi artısıyla okuyacak, hızla değişen gündemin gürültüsü içinde kaybolup gidin bomba gibi ayrıntıları artıHaber dergisinde bulacaksınız.

MİLLİYET Dergi Grubu bünyesinde artıHaber adlı yeni bir haber dergisi yayına hazırlanıyor. "Okura saygılı, kaliteli, güvenilir, haberlerinde titiz ve dürüst" olmayı temel ilkeler olarak seçen artıHaber, 20 Aralık Cumartesi günü okurlarıyla buluşuyor.
Genel Yayın Yönetmenliği'ni Ali Boratav'ın üstlendiği artıHaber'in hedefi, Türk basınında yıllardır süren bir boşluğu doldurmak. Hızla değişen gündeminin gürültüsü içinde boğuntuya giden ayrıntılar, bir süzgeçten geçirilerek artıHaber'le kamuoyuna yansıtılacak. artıHaber'in genç yöneticileri, bomba gibi konularla Türk okurunun özlemini giderecek.

4 yıldır AFP'nin İstanbul Temsilciliğini sürdüren Kadri Gürsel'in yazıişleri müdürlüğünü yaptığı dergide, yazıişleri editörü olarak dergicilikte başarısını kanıtlamış Alper Görmüş ve Ahmet Tulgar ile Türk basının İslam ve İslamcı hareketler konusunda en başarılı gazetecilerinden Ruşen Çakır görev alıyor.
Yayın danışmanlığını Yiğit Bener, Cem İlhan, Soli Özel ve Ali Tükel'in üstlendiği ArtıHaber'in editörler kadrosu şöyle:
Ankara Haber: Doğan Akın, Özel Haber: Ayşe Önal, Politika: Kemal Can, Diplomasi: Ümit Hayri Enginsoy, İstihbarat: Cafer Özilhan, İnsanlar: Erel Eryürek, Kültür: Serap Mahmatlı, Fotoğraf: Hamdi Kurt.

* Milliyet yazar kadrosunun desteğini alan Artıhaber'de Güneri Cıvaoğlu haftalık izlenimler, Umur Talu medya eleştirileri, Ahmet Sever Avrupa, Yasemin Çongar Amerika yazıları yazacak.
* Musa Ağacık "Musamere" bölümünde özgün söyleşilerini aktarırken, Sina Koloğlu da televizyon sayfasını hazırlayacak.
* Devriye programı sunucularından Bilge Egemen izlenimleriyle, Psikolog İskender Savaşır, aile, aşk, sevgi konularınıyla yer alacak.
* Siyaset bilimci Hikmet Özdemir'in "Patika" başlıklı köşesinde Türkiye'nin "artıları"na dikkat çekecek. Derginin ekonomi ve siyaset yorumcusu da Osmanlı Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Tükel.

artıHaber Genel Yayın Yönetmeni Ali Boratav, varolan haftalık dergilerden farklarını şöyle açıkladı: "Türkiye son 15 yılda kültürden tüketime ciddi bir değişim geçirdi. Yaşam çok zenginleşti, renk kazandı. Bu süreç içinde Türkiye'deki haftalık dergiler bireye hayatın zenginlikleri arasında seçme yapabilmesi için gerekli enformasyonu vermeyi hedefler hale geldi. Biz hayatın renklerinin yanısıra, hayatta neler olup bittiğine ilişkin bilgiler de vermeyi hedefliyoruz."


Yazarlar