Yaşam Hem beğenildi hem eleştirildi

Hem beğenildi hem eleştirildi

05.02.2009 - 03:00 | Son Güncellenme:

Yolcuların, iç dizaynı ve temiz ortamıyla beş yıldızlı bir otele benzettiği Fatih vapurunda engelli tuvaletinin, revir ve bebek bakım odasının kapıları ancak talep üzerine açılıyor

Hem beğenildi hem eleştirildi

İstanbulluların oylarını vererek seçtiği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da ilk yolcularından biri olduğu “Fatih” vapurunun, Beşiktaş-Kadıköy seferinde Milliyet muhabiri de yolcular arasındaydı.
“Haydi İstanbul Vapurunu Seç” kampanyasında İstanbulluların oylarıyla 8 model arasından belirlenen 4 numaralı şehir hatları vapuru olan Fatih, 9.3 milyon dolara mal oldu. 31 Ocak 2009’de Sirkeci’de düzenlenen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle hizmete giren Fatih, şehiriçi seferlerine her gün 09.00-14.20 saatleri arasında Beşiktaş-Kadıköy’le başladı.

Yolcuların yorumu
Deniz otobüsü ile vapur karışımı bir çeşit kırma model olarak tabir edebileceğimiz Fatih vapuru, yılların “vapur imajı”na farklı bir yorum getirdi. Bu da ister istemez yolcuların yüzlerinde tebessüme, sohbetlerinde ise değerlendirmeye vesile oldu. Yolcuların kimisi steril ortamı, sessizliği ve düzeniyle Fatih’i “hastaneye” benzetti, kimisi de konforuyla “5 yıldızlı bir otel”e.
Otomatik kapı sistemi ve otomatik iskelesiyle oluşabilecek ölümlü kazaları da önleyecek Fatih vapuru, panoramik camlarıyla deniz yolculuğunu daha bir keyifli hale getiriyor. Ferah iç ortamında, geniş ve rahat koltuklarda deniz manzarasından sıkılanların imdadına 6 adet plazma televizyon, bir adet DVD player yetişiyor. Ne var ki bütün TV’lerde, yayınla ilgili altyapı masraflarını ödediği öğrenilen Kanal 24 izleniyor.

Kırık notlar
Modern iç dizaynı, rahat koltukları, plazma televizyonları, ferah ortamı, sessiz ve sarsıntısız yolculuğuyla öteki vapurları kıskandıracak donanımına rağmen yeni vapur, hizmet karnesinde üç kırık notu birden aldı. Zira, Fatih vapurunda engelli tuvaleti, revir ve bebek bakım odası kilitliydi. Görevliler, “insanların kötü kullanımını önlemek” için bunları kilitli tutuklarını, istenirse açtıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Hem beğenildi hem eleştirildi

9.3 milyon dolara mal olan Fatih vapurunda, geniş ve rahat koltuklar, panoramik camlar yolcular tarafından beğenildi.
Ancak, engelli tuvaleti ile revir ve bebek bakım odalarının kapılarının, ‘kötü kullanımı’ önlemek için
kilitli tutulması eleştirildi.

Hem beğenildi hem eleştirildi

Yazarlar