Kültür Sanat Her çocuk bir sanatçı

Her çocuk bir sanatçı

04.03.2015 - 11:40 | Son Güncellenme:

İstinyePark çocuk ziyaretçilerini her zaman olduğu gibi unutmuyor ve bu kez çocukların ‘sanatçı ruhlarını beslemek’ için bir projeye imza atıyor.

Her çocuk bir sanatçı

İstinyePark’ta Ocak ayında başlayıp Haziran ayına kadar devam edecek ve her ay bir sanatçının eserlerinden ilham alan ‘Güzel Sanatlar Parkı’nda çocuklar, yaratıcılıklarını geliştirdikleri unutulmaz saatler yaşıyor. ‘Güzel Sanatlar Parkı’ınnda Mart ayı Vincent Van Gogh’un sihirli ayçiçeklerinden ilham alan atölye çalışmaları, sanatçı ruhlu çocuklarla buluşacak.

Çocuklar için eğlenceli olduğu kadar öğretici pek çok etkinliğe imza atan İstinyePark’ta, Ocak ayından Haziran ayına kadar devam edecek olan ‘Güzel Sanatlar Parkı’, ruhundaki sanatçıyı ortaya çıkarmak isteyen tüm çocuklara açık. Öğrenmeye, yaratma ve yeni fikir üretme esasına dayanan ve sanatçı Özge Enginöz’ün danışmanlığıyla gerçekleşen atölye çalışmaları, ‘Yaratıcı Saatler’ ve ‘Büyük Sanatçılar’ başlıkları altında her ayın 2 haftasonu dönüşümlü olarak yapılıyor. Çocuklara yaratıcı ve eğlenceli bir dünyanın kapılarını açacak atölye çalışmalarından bazıları ise; Picasso Atölyesi, Bardak Heykeller, Dali Atölyesi, Hayvan Maskeleri, Klimt Atölyesi, Van Gogh Atölyesi, Canavar Heykeller, Matisse Atölyesi, Spin Painting, Geri Dönüşüm Plastik Kapak Tablosu.

Her ay bir sanatçının çalışmalarından ilham alınarak yapılan ‘Büyük Sanatçılar’ atölye çalışmaları, çocuklara eğlenceli ve yaratıcı saatler vadediyor. Mart ayındaki ‘Büyük Sanatçılar’ atölyesinde, eserleriyle çocuklara ilham verecek sanatçı ise ünlü ressam Vincent Van Gogh olacak. Güzel Sanatlar Parkında 7-8 ve 21-22 Mart haftasonu Vincent Van Gogh’un Güney Fransa’nın bol ve parlak ışıklı Arles kasabasında geçirdiği dönemde, simgesi haline gelen ayçiçekleri resmedilecek. Çocuklar, hayal güçlerini kullanarak ayçiçeklerinin renklerini ve kokularını resme aktaracak ve Van Gogh’un çoşkulu fırça darbeleriyle tanışacaklar.

‘Güzel Sanatlar Parkı’, 12.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Dileyenler katılım ve ön kayıt için www.istinyepark.com.tr den başvuru yapabilirler.