Geri Dön

Her hastalığın ilacı çorba

Dünya üzerinde herkesin damak zevki farklıdır. Ancak çorba herkesin ortak noktasıdır. Çorbayı herkes sever...

Her hastalığın ilacı çorba

Çorba kelimesinin kökeni Farsça “tuzlu haşlama” manâsını taşıyan “shorba”dır.

Haberin Devamı

Ateşin ilk icadından kısa bir süre sonra, elde olan sebzelerin suya katılarak pişirilmesiyle, çorbanın ilkel tarifinin ortaya çıktığı düşünülmektedir.

Çorba, bize sunulan en güzel nimettir. Grip olduğumuzda annemiz bize çorba yapar. Misafirliğe gittiğinizde yemek sofralarında sohbetlerin başlangıcı çorbadır. Minimum malzemeyle yapılsa dahi sıcacık bir kase çorba kışın soğuk günlerinde içimizi ısıtır. Diyet yaparken en büyük dostumuz çorbadır. Çorbanın her türlüsü güzeldir. Sebzelerden etlere ve hatta meyvelere kadar pek çok malzeme çorba yapımında kullanılır.

Çorbalar genelde tuzlu ve sıcak olmakla birlikte soğuk ve tatlı da olabilir. Kabak çorbası tatlı bir çorbadır. Yoğurt çorbası ise soğuk olarak hazırlanır.

Çorba zengin ve fakir sofraların ortak noktasıdır. Ana yemek ve tatlılar ne kadar farklılık gösterirse göstersin, örneğin; mercimek çorbası veya tavuk çorbaları her türlü sofranın baş tacıdır.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber