Grip kapıda, ilacı arıda!

Fiziksel ve zihinsel halsizlik, ağrılar, grip, viral hastalıklara karşı doğada donanımlı bir "polis" var! Arıların bize hediyesi olan "propolis", virüs ve bakterilere geçit vermiyor. Sadece bununla sınırlı değill: astım, erken yaşlanma, osteoporoz gibi sorunlara da deva oluyor. Bugünlerde grip salgını baş gösterecek. Propolisi hemen edinin ve kullanmaya başlayın. Nasıl bir madde, onu kısaca anlatayım; Kovanın içine girecek mikropları öldürmek için, yumurtaları ve bebek arıları bakterilerden korumak amacıyla propolisi oluşturuyor arılar. Eski çağlardan beri kullanılmakta. Geçmişte propolis yaraların kapatılması için bir yapışkan "plaster" olarak kullanıldı.

Haberin Devamı

Aristo'nun "Historia Animalium" adlı kitabında da propolis kullanımından söz ediliyor. İbni Sina, özellikle bir çok hastalık için tavsiye ettiği bu doğal maddeden renginden dolayı "kara mum" olarak bahseder.

Yaraya uygularsanız çabuk iyileşir. Eğer kahvaltıdan önce sabahları ekstresini içerseniz gün boyunca vücudunuz dıştan gelen virüslerden korunur ve daha sağlıklı olduğunuzu hissedersiniz.

Doğanın sağladığı en güçlü ilaç

Olağanustu bir şifacı propolis kanser, tüberküloz, diyabet, hemoroid gibi bir çok hastalıkların da gizli dostu. Gizli diyorum çünkü bilen çok az. K dışındaki tüm vitaminleri, bedenin ihtiyaç duyduğu tüm mineralleri içerir. İçindeki aminoasitlerle hücre yenilenmesini sağlar. Aklınıza gelen her hastalığa iyi gelir. İshal, kusma, koltukaltı kokularına neden olan mantarlar gibi deva vermediği konu yok. Ayrıca sindirim ve solunum bozuklukları, nörolojik hastalıklar, artrit ve romatizma için müthiş bir tedavi yolu.

Bitki reçinelerinden elde edilen balmumu kıvamındaki bu maddeyle, Mısırlılar ölülerini mumyaladılar ve yüzlerce yıl bozulmadan kalmasını sağladılar! Doğa tarafından sağlanan en güçlü ilaçlardan biri olarak dişeti sorunları, bademcik iltihabı ve boğaz ağrısına da şifa veriyor. Enfeksiyonlara, sıcak, soğuk ve neme karşı kovanı izole etmek için "doğal antibiyotik" oluşturan arılar, insanoğluna da gripten korunmak için çok önemli bir hediye sunduklarının farkında değillerdi, propolis insanlar tarafından keşfedilene kadar....

Haberin Devamı

Arılar bir doktor gibi üretiyor

Propolisin nasıl meydana geldiğinin ayrıntıları ise şöyle: Bitkilerin büyük bir bölümü, yapraklarını, çiçeklerini ve meyvelerini, antimikrobik çürümeye karşı ürettikleri, su geçirmez ve ısı yalıtımı olan reçinemsi maddelerle korurlar. Bal arıları bu reçinemsi maddeleri ağaçlardan, tomurcuklardan ve yapraklardan toplar. Çiğneyerek, sindirim enzimlerini eklerler ve balmumu ile karıştırdıkları bu yapışkan maddeyi kovana yayarlar. Adeta bir doktor gibi uğraşan arılar, yumurtalarını bırakmadan önce hem kovan içi açıklıklarını kapatırlar hem de sterilize ederler. Kovanın iç duvarları propolisle sıvandığında kayganlaşır ve içeri girmeye çalışan karıncaların püskürtülmeleri kolaylaşır. Petekler içindeki rutubeti belli düzeyde tutar ve şiddetli yağışlardan sonra görülecek aşırı rutubetten kovanı korur.

Şehir dışındaki kovanlardan elde edilmeli

Haberin Devamı

Propolis'in antibiyotik etkisi yüz misline varan değerlerde. Bu yüzden bedende virüslere. mikroplara korunaklı bir bağışıklık sistemi yaratır. Niye böyle? Bunun sırrı; mucizeler barındıran doğada saklı. Çeşitli şekillerde kullanılabilen propolis, toz halinde, koyu renkli, sakıza benzer doğal bir madde. Suda çözünmüş ve alkolde çözünmüş halleri satılıyor. Fakat propolis suda tam olarak çözünmüyor, etkisi az oluyor. Alkolde çözülmüş olanını ise tavsiye etmiyorum. Ve iyice araştırılıp, şehir dışındaki kovanlardan üretileni kullanılmalı. Özellikle gribe karşı daha etkili bir doğal propolis istiyorsanız, toz halinde olanını iyi cins bal ile karıştırıp tüketmenizi öneririm. Bizim doğal şifa ürünlerimiz arasında, "Bee Propolis Natural" adıyla ürettiğimiz propolis tozu da bulunuyor. Tamamen doğal ortamlarda ve kırsal bölgelerdeki arı kovanlarından elde edildi. Ayrıca bitkisel gliserinde çözülmüş yoğun formülü de (sıvı propolis ektresi) suya damlatılarak içiliyor https://www.abtdogalurunler.com sayfamız ilgilenenlere fikir verecektir. Besininiz ilacınız, doğa dostunuz olsun daima.

Herbalist Tarkan Güveloğlu

www.abtdogalurunler.com

0 216 414 97 16

info@abtdogalurunler.com