Geri Dön

Hindistan cevizli kek tarifi

Hindistan cevizli mini kekler hem çok lezzetli hem de çok pratik... Nefis bir tat olan hindistan cevizli kek tarifi!

Hindistan cevizli kek tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1/2 bardak tuzsuz tereyağı
1 bardak esmer şeker
1/2 bardak şeker
2 yumurta
1 paket vanilya
3 bardak un
1/2 bardak kakao
1 paket karbonat
1 çay kaşığı tuz
1/2 bardak yayık ayran
1/2 bardak ılık su
3 bardak rendelenmiş hindistan cevizi
3 bardak kremşanti

Hindistan Cevizli Kek Nasıl Yapılır?

Fırını önceden 350 ısıtın.

Esmer şeker, şeker ve tereyağını açık ve yumuşak bir krema olana kadar 5 dakika karıştırın. Yumurtaları ekleyin ve sonra blenderdan bu karışımı sıyırarak başka bir kaba alın. Vanilyayı da ekleyerek karışım bütünleşene kadar tekrar karıştırın.

Orta boy bir kapta ise un, kakao tozu, karbonat ve tuzu iyice çırpın. Unlu karışımın yarısını diğer karışıma ilave ederek yavaşça karıştırın. Sırasıyla yayık ayran ile suyu da ekleyin. Daha sonra kalan unlu karışımı koyarak karışmaya devam edin.

Dondurma kepçesiyle karışımı 16 parçaya ayırıp fırın tepsisine dizin. Kekleri koyarken aralarında iki parmak kadar boşluk olmasına dikkat edin. Pişerken yayılacaktır. 15 dakika pişirin. Kurabiye kesme şekilleriyle kekin kenarlarını düzeltin.

Hindistan cevizlerini geniş bir tabağa veya fırın tepsisine yayın. Kepçeyle kremşantiyi keklerin üzerine dökün ve sonra diğer keki üstüne koyarak iki keki birleştirin. Hepsini yaptıktan sonra kekleri hindistan cevizinin üstünde yuvarlayın.

Servis edilmeden önce bir süre buzdolabında tutun. Buzdolabında kapalı kaplarda 1 hafta saklayabilirsiniz.

Kaynak: Purewow.com

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber