Editörün Seçtikleri Hollywood geni

Hollywood geni

26.09.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hollywood geni

Hollywood geni


Beş güzel ve başarılı genç kadın. Beşin ortak noktası hepsi sanatçı babanın ve annenin kızları. Şimdi de Amerikan sinemasının aranılan sanatçıları...


       Yönetmen Dario Argento. Hollywood'un unutulmaz starı Clint Eastwood... Rock müziğin müthiş sesi Steven Tyler. Amerikan sinemasının şirin sanatçısı Goldie Hawn ve "Şampiyon" filminin dev aktörü Jon Voight. Bu beş sanatçının ortak bir özelliği var, o da kızlarının meslek olarak, onlar gibi sanatı ve beyaz perdeyi seçmesi.
       Korku filmlerinin vazgeçilmez yönetmeni Argento'nun kızı Asia Argento (23) sinemada ağır, ama emin adımlarla zirveye yükseliyor. Tam bir İtalyan güzeli olan Asia 1986'da sinemaya adım attı. Peşpeşe dört film birden çeviren güzel son filmi "B. Monkey" ile bir kez daha gündeme geldi. Henüz yedi yaşındayken "İyilik ve Kötülük" adlı kitap yazan Asia Argento yakında yeni kitabıyla okurların karşısına çıkacak.
       Amerikan sinemasının güçlü oyuncularından Clint Eastwood'un kızı Alison Eastwood ise 27 yaşında. 1984'te "Kurtlar" adlı filmle Hollywood stüdyolarına adım atan Alison daha sonra sürpriz bir evlilik yaparak tam 13 yıl beyazperdeden uzak kaldı. Bu dönemde alkol bağımlısı oldu, cezaevine düştü ve tedavi gördü. 1997'de yeniden sinemaya dönen Eastwood, bu yıl içinde çevirdiği "Breakfast of Champions" adlı filmle otoritelerden tam not aldı.
       Rock müziğin dev gruplarından Aerosmith'in çılgın solisti Steven Tyler'ın kızı Liv Tyler (22) de gözünü zirveye dikti. 1998'in ses getiren filmlerinden "Armageddon"da başrolü üstlenen güzel yıldız, son filmi "Cookie's Fortune"un çekimlerini geçtiğimiz günlerde tamamladı. Seksiliğiyle dikkat çeken Liv Tyler, otoritelere göre 2000'li yılların güzellik sembollerinden biri olacak.
       Komedi - macera filmlerinin şirin starı Goldie Hawn'ın kızı Kate Hudson (20), annesinin aksine daha çok dişiliğiyle ön plana çıktı. Kate bu yıl iki film birden çevirdi: "Gossip" ve "200 Cigarettes".
       Sinemaseverlerin hafızalarından silinmeyen "Şampiyon" ve "Asfalt Kovboyu" filmlerinin starı Jon Voight'un kızı Angelina Jolie (24) ilk filmini 1996'da çevirdi. 1999'da atağa geçen seksi yıldız sanatçı "Pushing Tin" adlı filmiyle ödül bekliyor. Buram buram erotizm kokan Angelina Jolie güzelliğini cömertçe sergilemekten çekinmiyor.


Yazarlar