Kültür Sanat Hollywood'tan gişe rekortmeni filmlere devam!

Hollywood'tan gişe rekortmeni filmlere devam!

12.08.2009 - 11:36 | Son Güncellenme:

Hollywood’un büyük prodüksiyon şirketleri, milyonlarca dolar hasılat elde eden serilerden vazgeçemiyor.

Hollywoodtan gişe rekortmeni filmlere devam

Yapımcılar, izleyiciden büyük ilgi gören dört dev yapım "Karayip Korsanları", "Alacakaranlık", "Görevimiz Tehlike" ve "X Men Origins: Wolverine" adlı yapımların devam filmlerinin çekilmesi için harekete geçti.

Haberin Devamı

Sinema sektörü yayın organı "Variety", dev bütçeli devam filmlerine ilişkin gelişmelere yer verdi.

Buna göre, son olarak "Avustralya" filminde seyirciyle buluşan ünlü aktör Hugh Jackman, gişe rekorlarına imza atan "X-Men" serisinin devamı niteliğindeki "Wolverine" için yeniden imza atmaya hazırlanıyor.

"X-Men Origins: Wolverine" isimli filmin başrol oyuncusu Jackman, serinin yeni halkası için görüşme masasına oturduğunu açıkladı. Üçleme olarak gösterime giren "X-Men" serisinin ardından çekilmeye başlanan ve aynı konuya dayanan filmde rol alan tanınmış oyuncu, yeni filmin çekimlerinin Japonya’da yapılacağını bildirdi. Jackman, yapımın konusunun 1982’de gerçekleştirilen 4 bölümlük mini seriye dayanacağını belirtti.

Haberin Devamı

Bu filmin, başından beri kendisinin rol almak istediği proje olduğunu dile getiren Jackman, "Bence serinin hayranları da bu filmi sevdi. Bu yapım, aynı zamanda benim de favorim oldu" sözleriyle yeni filme "yeşil ışık" yaktı.

Fox şirketinin orijinal çizgi romandan beyazperdeye aktardığı serinin mayıs ayında gösterime giren filmi "X-Men Origins: Wolverine", dünya çapında 363 milyon dolarlık gişe hasılatına imza atmıştı. Film, geçtiğimiz günlerde sonuçları açıklanan ve gençlerin oylarıyla belirlenen "Teen Choice Awards"ta da "En İyi Macera Filmi" dalında ödül aldı.

Pek çok ünlü çizgi romana imza atan Marvel Comics tarafından yaratılan "Wolverine" karakteri, "X-Men"in yanı sıra, "Avengers", "Incredible Hulk", "Secret Defenders" gibi çizgi romanlara da alındı.

Hugh Jackman’in "X-Men" serisinde canlandırdığı "Wolverine", ilk filmin ardından izleyici tarafından en beğenilen karakter olmuş ve diğer iki filmde de ana karakter olarak seyirci karşısına çıkmıştı.

-WILL TURNER VE SEVGİLİSİ YOK-

"Karayip Korsanları-Pirates of the Caribbean" üçlemesinin getirdiği başarının ardından yapımcılar dördüncü film için kolları sıvadı.

Johnny Depp ile "Kaptan Jack Sparrow" karakterini canlandırması için yeniden anlaşan yapımcılar, bu kez farklı bir yönetmenle çalışma kararı aldı. Disney Stüdyoları, ilk üç filmde kamera arkasına geçen Gore Verbinski’nin yerine, yönetmen Rob Marshall ile anlaşma yolunu seçti.

Haberin Devamı

Üç filmde de büyük bir aşk yaşayan ve son filmde kavuşan sevgililer ise yeni filmde izleyiciyle buluşamayacak. Will Turner’ı canlandıran Orlando Bloom ile sevgilisi Elizabeth Swann’i canlandıran Keira Knightley’nin, yeni filmde rol alması beklenmiyor.

"Karayip Korsanları" serisinin ilk halkası olan "Karayip Korsanları: Siyah İncinin Laneti-Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl",
2003 yılında seyirciyle buluşmuştu. Filmin başarısı nedeniyle seri, 2006 yılında "Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı-Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest" ve 2007’de "Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu-Pirates of the Caribbean: At World’s End" adlı filmlerle sürmüştü.

Her üç film de büyük izleyici rekoruna imza atarak, Disney Stüdyoları’na toplam 2.6 milyar dolar gişe hasılatı bırakmıştı.

Yeni filmin 2011 yılında seyirciyle buluşması planlanırken, yönetmen Marshall şu günlerde "Nine" adlı müzikal üzerinde çalışıyor. "Chicago"
filmiyle tanınan başarılı yönetmen, ayrıca Federico Fellini’nin "81/2" adlı ünlü filminin yeniden çevriminde kamera arkasına geçmeye hazırlanıyor. Bu filmde Daniel Day-Lewis, Judi Dench, Sophia Loren ve Nicole Kidman rol alacak.

Haberin Devamı

-BEYAZPERDEYE "ALACAKARANLIK" ÇÖKTÜ-

Sinema dünyasında fırtına gibi esen ve özellikle genç seyirciden büyük ilgi gören "Alacakaranlık-Twilight" serisi de iki filmle sürecek.

Stephanie Meyer’in tanınmış roman serisinden beyazperdeye aktarılan 2008 yapımı filmin gişe başarısının ardından iki yeni film izleyiciyle buluşacak.

"Twilight: New Moon" adlı filmin bu yıl Kasım ayında vizyona girmesinden sonra "Twilight: Eclipse" isimli yapım da 2010 yılının haziran ayında seyirci karşısına çıkacak.

"Twilight: Breaking Dawn" adlı dördüncü filmin de beyazperdeye getirilmesi planlanıyor. Yapımcılığını Summit Entertainment şirketinin üstleneceği seride iki ünlü genç oyuncu Robert Pattinson ile Kristen Stewart başrolü üstlenirken, bu serinin
oyuncu kadrosunda da değişiklik yapıldı.

Haberin Devamı

İlk film olan "Twilight" ile "Twilight: New Moon" isimli ikinci filmde kötü vampir Victoria rolündeki 30 yaşındaki Kanadalı aktris Rachell
Lefevre’nin yerine, filmde bu karakteri Bryce Dallas Howard’ın canlandırmasına karar verildi.

"GÖREVİMİZ TEHLİKE" DE YOLDA-

Hollywood’un devamı çekilen serileri arasında "Görevimiz Tehlike-Misson: Impossible" da yer alıyor.

Dördüncü kez seyirci karşısına çıkacak olan filmin senaryosunu Josh Applebaum ve Andre Nemec kaleme alacak. Ajan Ethan Hunt’ı diğer üç filmde olduğu gibi Tom Cruise’un canlandıracağı filmde, J.J Abrams’in yeniden yönetmen koltuğuna oturması planlanıyor.

Uzun süredir sinema kariyerinde durgun bir dönem yaşayan Tom Cruise’un yeni bir çıkış yapmayı planladığı serinin dördüncü filmi, Paramount Pictures’ın imzasını taşıyacak.

"Mission: Impossible" serisinin ilk filmi 1996, ikincisi 2000, üçüncüsü ise 2006 yılında gösterime girmişti.