Kültür Sanat İBB Cemal Reşit Rey’den klasik müzik konserleri ve resitalleri

İBB Cemal Reşit Rey’den klasik müzik konserleri ve resitalleri

26.10.2015 - 14:05 | Son Güncellenme:

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, “Klasik müzik konserleri ve resital serisi” kapsamında bu ay; Ece Demirci, Christian Zacharias, Alisa Weilerstein & Inon Barnatan, Pavel Haas Quartet, Hagen Quartet ve Ayur Trio’yu konuk edecek.

İBB Cemal Reşit Rey’den  klasik müzik konserleri ve resitalleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), İstanbulluları dünyaca ünlü oda müziği toplulukları ve milyonların hayranlığını kazanan müzisyenlerin resital serileriyle buluşturacak.

Haberin Devamı

Türk Beşleri’nden başlayarak seçilmiş bestecilerimizin 1937-2014 yılları arasında yazdıkları eserlerinden oluşan “İz Bırakanlar” projesi ile Ece Demirci, 2 Kasım Pazartesi günü 20.00’de CRR’de olacak. Cemal Reşit Rey, Ahmet Adnan Saygun ve Ulvi Cemal Erkin’in de içlerinde yer aldığı özellikle karakteristik üsluplarıyla öne çıkan uluslararası düzeyde iz bırakan birbirinden kıymetli sanatçıların bestelerine yer verilecek.

Alanının en prestijli ödüllerini almaya hak kazanan dünyanın önde gelen piyanistlerinden Christian Zacharias, farklı dönem ve üsluplardan eserlere yer vereceği zengin, alacalı bir “piyano edebiyatı” sunusu ile 5 Kasım Perşembe günü 20.00’de CRR’ye konuk olacak. Sanatçı sıra dışı piyano performansı ile müzikseverlere eşsiz bir gece yaşatacak.

Haberin Devamı

Klasik repertuvarın yanı sıra modern eserlere hâkimiyetiyle de dikkat çeken ve bu çok yönlülüğü sayesinde dünyanın dört bir köşesindeki prestijli orkestra ve şeflerle çalışma imkânı bulan çellist Alisa Weilerstein, piyano başında harikalar yaratan Inon Barnatan ile İstanbullulara piyano-çello resitali sunacak. Program, 12 Kasım Perşembe günü CRR’de 20.00’de başlayacak.

The Times gazetesi tarafından “Virtüözitenin ve derinliğin mükemmel bileşkesi” olarak tanımlanan Pavel Haas Quartet, 19 Kasım Perşembe günü 20.00’de Prokofiev, Beethoven ve Bartók’un eserlerinden oluşan bir repertuvar ile sahnede olacak.

Dünyanın en önemli yaylı çalgılar dörtlüsünden biri olan Hagen Quartet, 26 Kasım Perşembe günü 20.00’de müzikseverlere unutulmaz bir oda müziği konseri verecek. Topluluk konserde; yaylı çalgılar dörtlüsü türünün kurucu isimlerinden Josef Haydn, Geç Romantizm’in müstesna ismi Hugo Wolf ve türünün 20. yüzyıldaki belki de en iyi örneklerini veren Béla Bartók’un seçkin eserlerini dinleyicilerin beğenisine sunacak.

2011 yılında Hollanda’da kurularak hızlı ve başarılı bir başlangıç yapan Ayur Trio, 30 Kasım Pazartesi günü 20.00’de CRR’de müzik ziyafeti verecek. Piyanoda Hülya Keser, kemanda Adelina Hasani ve çelloda Paul Uyterlinde’den oluşan Ayur Trio, sonbaharın son konserinde dinleyicilerle buluşacak.

Haberin Devamı

İBB Cemal Reşit Rey’de gerçekleşecek olan klasik müzik konserleri ve resital serisinin detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.