DEKORASYONDA KIRMIZI RENGİN BÜYÜSÜ

Sevgili Milliyet okuyucuları , bu hafta iç mimari ve dekorasyonda kırmızı rengi nasıl kullanmalıyız bundan bahsetmek istiyorum.

Kırmızı renk sıcak renkler arasında en dikkat çeken renklerden biridir. Doğru ve ölçülü kullanıldığı taktirde mekanlarda harika etkiler yaratması kaçınılmazdır. Enerji veren renkler arasında da ilk sırada olan kırmızı, aynı zamanda aşk ve tutkuyu betimleyen bir renktir.Genelde restaurant ve cafelerde sıkca karşılaştığımız kırmızı renk aynı zamanda iştah açıcı bir renktir. Aktif alanlarda ölçülü kullanmak gerekir. Çünkü kırmızı renk mekanlarda his olarak ciddi bir enerji yayar. Buda zaten aktif olan alanlara ekstra bir enerji katarak rahatsızlık yaratır.

Haberin Devamı

Renkler daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi mekanlarda estetik algımıza hizmet ederken aynı zamanda mekanlara anlam ve kimlik katarlar. Kırmızı renk bu konuda en dikkatli kullanılması gerken renklerin başında gelir.Kırmızı rengi mekanlarda genel olarak değil lokal kullanımlarda kullanmak önemlidir. Bir yaşam alanının duvarlarını tamamen kırmızı yapmak yerine , tek duvarında kullanılan duvar kâğıdı doğru olandır. Veya aksesuar seçimlerinde ağırlık vermek, bu rengi mekana dağıtabilmek etkili sonuçlar yaratır. Başka türlü yoğun kullanım hataları, sıkıcı, estetik algımızı rahatsız eden mekanlar yaratmak anlamına gelir.

Genel olarak bu rengi yaşam alanlarımızda her mekanda kullanmak mümkündür. Önemli olan yoğunlunu hissetmek istediğimiz alanları doğru tayin edebilmektir.

Kırmızının enerjisini ve etkisini hissedeceğiniz harika bir hafta diliyorum…

Sevgilerimle
İç mimar Meral Akçay

http://www.fengshuiakademisi.com

https://twitter.com/Meral_Akcay

http://instagram.com/icmimar_meralakcay