KOLTUK ALIRKEN DİKKAT !

Sevgili Milliyet okuyucuları

Sizlere mobilya ,koltuk takımı alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor bunlardan bahsetmek istiyorum. Mobilya satın alırken dikkat edilecekler nelerdir konusu ile ilgili Trt için bir çekim yaptık.Çekimleri gerçekleştirdiğimiz Girgin Mobilya yöneticilerine ,çalışanlarına, Sayın Yücel Girgin ve Rahan Dalbudak' a bu vesile ile teşekkürlerimi iletiyorum.

Yeni koltuk takımı alırken mobilyasının sağlamlığı, boyutları, döşemesinin rengi, deseni, ergonomisi ve fiyatı önemlidir.Satın alacağınız koltuk takımının sağlamlığı için nelere dikkat etmeiz gerekiyor dersek üç ana noktaya özellikle çok dikkat etmemiz gerekir. birincisi mobilyaların yapımında,iskeletinde kullanılan ağacın cinsine dikkat etmeliyiz. İskeletin profil,sunta veya kavak gibi kalitesiz ağaçlardan yapılmamış olmasına dikkat etmek gerekirken gürgen ,kayın gibi agaçlardan yapılmış iskeletleri tercih etmeliyiz.İkinci kural , kullanılan süngerin kalitesidir.İdeal olan sünger cinsi ,ağır gramajlı olan süngerlerdir.Hafif ve ince süngerli koltukları tercih etmemeliyiz. Son kural ise koltuk mobilyasının cilasıdır.Çok parlak ürünler yerine mat yada ipek mat cilalı ürünler herzaman kullanım açısından daha kolay olmasının yanında uzun ömürlü olması bakımından da değerli bir bilgidir.

Haberin Devamı

Tüm bunların yanında koltukta kullanılan teksttil yani kumaş kalitesine ,kolay yanmayan, terletmeyen ve kolay temizlenen özellikte olmasına ,birleştirme yerlerinin sağlam olmasına, oturumu rahat, arkalığı çıkıntısız ve düzgün olmasına, desenlerin ortalanmış ve çizgilerin , dikişlerin uyumlu olmasına dikkat ederek iyi bir tercih yapabiliriz.

Koltuklarda ,salonlarımızda kadife, şönil,tüvit,goblen ,teflonlu kumaşlar tercih edilmelidir.Oturma odalarımızda keten, sentetik viscon, koton idealdir. Sık dokumalı kumaşlar dayanıklıdır ve temizlenmesi kolay ürünlerdir. Deri kumaşlar en dayanıklı kumaşlardır fakat çok pahalı olduğu için koltuklarda suni deri kullanılmaktadır Suni derilerin temizlik kolaylığı vardır fakat bu tür döşemeler dört mevsim kullanım açısından uygun olmamasının yanında yırtılma ,yıpranma ihtimali çok yüksek olan türler olduğu için tercih etmemekte fayda vardır

Haberin Devamı

Mobilya ve koltuk satın alırken bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilmek için muhakkak kullanım kılavuzunu incelemeyi unutmayın.

Sevgilerimle

İç mimar Meral Akçay

http://www.fengshuiakademisi.com

https://twitter.com/Meral_Akcay