Estetik İdeal göğüs ölçüsü nedir?

İdeal göğüs ölçüsü nedir?

28.08.2015 - 10:53 | Son Güncellenme:

Günde kaç kişinin göğüslerinize baktığını biliyor musunuz?

İdeal göğüs ölçüsü nedir

Estetik ve plastik cerrahi uzmanı Op. Dr. Ayşegül Sivri göğüs estetiği hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Kadınlar çoğu zaman göğüslerinin küçük, büyük ya da sarkık olmasından şikayet ederler.

Küçük ya da hiç göğsü olmayan kadınlar çoğu zaman özgüven eksikliği ve dolayısı ile mutluluk sorunları yaşadığını belirten Op. Dr. Ayşegül Sivri, büyük göğüslü kadınların ise bel ve boyun ağrıları, meme altında oluşan pişik ve mantar enfeksiyonları, sutyen askı izleri, yatarken ağırlığa bağlı nefes alma zorluğu, birtakım uyuşukluklar ve tabi ki asosyal kişilik bozuklukları ile karşı karşıya kaldığını belirtti.


Peki göğüs ne anlama gelmektedir? Neden bu kadar önemli bir organdır?

Op. Dr. Ayşegül Sivri tarih boyunca göğüslere pek çok anlam yüklenmiştir, dedi ve ekledi; süt üretiminden dolayı bereketin simgesi, bir bebek için besin kaynağı, bir kadın için belki de kadınlığın simgesi ya da bir erkek için sadece oyuncak. Göğüsler aynı zamanda kadın vücudunun en çıkıntılı bölümdür ve bu özelliği ile de kadınlarda oldukça dikkat çeken bir bölgedir diye belirtti.

Haberin Devamı

Küçük göğüslü kadınlar dişiliklerinin eksik olduğunu düşünüyor!

Göğüs kadınlık simgesi olarak görüldüğü için küçük göğüslü kadınlarda bilinçaltındaki meme algısınınzaman içinde ciddi zarar gördüğünü söyleyen Dr. Sivri bu durum psikolojiyi ve sosyal hayatı olumsuz yönde etkilediğini ekledi. En nemlisi de beğenilmeme korkusu,buna bağlı olarak kurulan sağlıksız ilişkiler ve sonucunda ise farkında olmadan evlilikler erteleniyor dedi.

Büyük göğüslü kadınların çilesi de büyük!

Aşırı büyük göğüsler kadınlar için yaşam kalitesini ciddi azaltan bir durumdur. Memenin yarattığı ağırlık etkisi yıllar içinde kadında geri dönüşümü olmayan hasarlara yol açmaktadır. Op. Dr. Ayşegül Sivri bu kadınları anlamanın en etkili yolu boynumuza 5 kiloluk bir ağırlık takarak 5 dakika yürümemizden geçer dedi ve ekledi ağrının ve konforsuzluğun ne olduğunu ancak o zaman anlarız. Kısacası büyük göğüsler, kadınlarda ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirmektedir dedi.


Peki ideal meme boyutu ne olmalıdır?Ve bu boyuta nasıl kavuşulur?

İdeal meme boyutu kişiye özel bir kavramdır. Kişinin kilo, boy, omuz ve kalça genişliği ile ilgili bir ölçüdür.

Ayrıca kişinin kendi görüşleri de ideal meme boyutuna karar vermede önemlidir. Op. Dr. Ayşegül Sivri göğüs estetiği olarak ülkemizde ve dünyada en sık yapılan operasyon göğüs büyütme ameliyatıdır dedi ve ekledi en sık kullanılan metot ise silikon protez ile yapılan meme büyütmedir dedi.

Silikon protezler sayesinde göğüsler vücut ile uyumlu doğal görünüme kavuşurlar.

Göğüs küçülme ameliyatı ikinci sırada gelir. Bu operasyon ile göğüsler küçültülerek vücut ile uyumlu boyuta çekiliyor. Ameliyat esnasında her bir göğüsten 2 kiloya kadar doku çıkarılabiliyor. Meme küçültme operasyonu sayesinde kanser oluşturabilecek dokular azaltıldığı için aynı zamanda meme kanserinden koruyan bir operasyon olduğu unutulmamalıdır diye ekledi.

Haberin Devamı

Dekolte giyinmiş bir kadının göğsüne yerleştirilen bir kamera ile gün içinde kaç kişinin göğüslerine baktığı sorusuna cevap aranmış ve bu rakamın 36 olduğu saptanmış. Gözlerini göğüslere dikenlerin arasında emzirme çağında bir bebek ve sahibinin kucağında olan bir köpekte varmış.

Tabiki bunların görüşlerinin değeri kişinin kendi düşüncelerinin yanında oldukça önemsizdir diye belirten Op. Dr. Ayşegül Sivri asıl önemli olan kişinin kendisinin ne düşündüğüdür, çünkü o göğüslerle yaşayacak olan, her gün aynada onlara bakacak olan, onlara dokunacak olan, onları bir yerlere sığdıracak olan kişinin kendisidir dedi.

Yani göğüslerin güzelliği kavramının cevabı kişinin kendisinde gizlidir. O zaman bir estetik cerrah olarak soruyorum ‘Göğüslerinizi hangi boyutta isterdiniz?’

Haberin Devamı

Sağlıkla kalın,

Op. Dr. Ayşegül Sivri

Yazarlar