Estetik İhmal edilmiş güzelllik: Çene ucu!

İhmal edilmiş güzelllik: Çene ucu!

24.04.2014 - 14:15 | Son Güncellenme:

Yüze yönelik estetik cerrahi girişimler tüm dünyada en sık yapılan kozmetik işlemler olarak karşımıza çıkıyor.

İhmal edilmiş güzelllik: Çene ucu

Hedef, herkes tarafından beğenilecek, doğal ve güzel bir yüz elde etmek. Estetik, Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erdem Aksoy, güzelliğin olmazsa olmazı çene ucunun ihmal edilmiş ve ileri estetik işlemlere girişmeden önce ilk basamak olarak değerlendirilmesi gereken bir bölge olduğunu söylüyor. Çok kolay işlemlerle tatmin edici sonuçlara ulaşmanın mümkün olduğuna dikkat çeken Aksoy, çene ucunun yüzümüzde ihmal edilmemesi gereken bir bölge olduğunu ve çene ucu estetiğini neye göre yapmak gerektiğini anlattı:

Haberin Devamı

“Güzellik değişkenlik gösterir”

“Güzellik” değişken bir kavramdır. Bir kişinin güzel bulduğunu bir diğeri bulmayabilir ya da bir toplumda “güzel” olarak algılanan başka bir toplumda tam aksine, “güzel olmayan” olabilir. Dolayısıyla güzellik tamamen kişisel, toplumsal, kültürel, dinsel motiflere göre değişkenlik gösteren bir kavramdır. Buna rağmen tüm toplumlarda genel olarak güzel kabul edilen insanların yüzlerindeki ortak noktaları tespit etmek bize yardımcı olabilir.

Güzellik sırrı: çene ucu

Çene ucu, aslında güzel bir yüz için olmazsa olmazken, estetik girişimler arasında çok seyrek düşünülen bir bölge olarak ihmal ediliyor. Çenede çok ileri derecede bir gerilik ve küçüklük söz konusu değilse kişinin bunu kendinin fark etmesi çok nadir oluyor. Kendini ancak fotoğraflardan profil açısından inceleyenler çene uçlarının geride olduğunu fark edebiliyor. Burnunun büyüklüğü şikâyetiyle estetik cerrahlara giden hastaların aslında büyük bir bölümünde burnun gerçekten büyük olmadığı, çene ucunun küçük ve geride olmasından dolayı burnun büyük göründüğü anlaşılıyor.

Haberin Devamı

Sadece insanda bulunan, başka hiç bir canlıda olmayan çene ucu, çıkık ve güçlü olduğunda kişinin yüzü toplum tarafından güzel olarak algılanıyor.

Aksoy, Angelina Jolie, Eva Mendes, Halle Berry, Lucy Liu, Cindy Crawford, Beyonce Knowless, Scarlett Johanson, Liv Taylor, Cameron Diaz, Adriana Lima gibi tüm dünyanın güzel bulduğu bayanların yüzlerinde aslında üç ortak noktanın göze çarptığına dikkat çekti: “Çıkık ve yüksek elmacık kemikleri, çıkık ve kuvvetli bir çene ucu ve parlak, pürüzsüz bir cilt.”

Çene ucu, yüze çekicilik katıyor

Peki çene ucu yüze nasıl bir çekicilik katıyor? Bilinçli olmasa aslında da insanlar çene ucuna önem veriyor. Dünyada burnu düzgün olmayan, kepçe kulaklı birçok model, film yıldızı, şarkıcı güzel olarak nitelendirilirken, çene ucu belirgin olmayan, çenesi geride olanlar bu kategorinin içerisinde pek fazla yer alamıyor. Bu çıkarımlardan çıkı çene ucunun yüz güzelliğinde çok önemli bir komponent olduğunu görebiliyoruz.

Haberin Devamı

Çene ucu yeterince çıkık ve kuvvetli olmadığında neler yapılabiliyor?

En basiti kısa ya da uzun süre kalıcılığı olan dolgu materyalleri ile çene ucu desteklenebiliyor. Bunlar kullanılan dolgu maddesine göre 6 ay ile 2-3 yıl kadar kalıcı oluyor. İşlem çok basit, minik enjeksiyonlarla 15-20 dakikada gerçekleştirilebiliyor. Hastalar hemen işlem sonrasında normal hayata devam edebiliyor.

Kalıcı bir değişiklik arzulanırsa da çene ucu protezleri kullanılabiliyor. Aynı meme büyütmede kullanılan silikon meme protezleri gibi silikon çene ucu protezleri yerleştiriliyor. Lokal anestezi ile de gerçekleştirilebilen bu işlem çene altından, daha sonra görünmeyecek şekilde planlanan 1-2 cm’lik kesi ile ya da ağız içerisinden gerçekleştiriliyor.

İşlem sonrasında çenede bir kaç gün sürecek bir şişlik ve nadiren de yine bir kaç gün sürecek morluk oluşabiliyor. İşlem lokal anestezi ile gerçekleştirildiyse sonrasında normal hayata saatler sonra dönmek mümkün oluyor. Sonuç ise hemen işlem sonrasında göze çarpıyor.

Haberin Devamı

Protezlerin bir ömrü yok. Ömür boyu o bölgede kalmasının sakıncası olmuyor. Ayrıca yıllar bile geçmiş olsa hasta herhangi başka bir nedenle protezin çıkartılmasını istediğinde 15 dakikalık lokal anestezi altında gerçekleştirilen bir işlemle protez kolayca tekrar çıkartılabiliyor.

Yazarlar