Yaşam İki çocuğun katili yakalandı

İki çocuğun katili yakalandı

24.09.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Lalapaşa’nın Kalkansöğüt köyünde, önceki gün okula gitmek için servis bekleyen öğrencilerin üzerine av tüfeğiyle ateş açarak Burhan Can Atan (7) ile Özden Atan (13) adlı kardeşlerin ölümüne neden olan, iki kişiyi de yaralayan sabıkalı Ahmet Öztürk, dün sabaha karşı yakalandı.

İki çocuğun katili yakalandı

Jandarma, cinayet ve cinsel istismar suçlarından 20 yıl cezaevinde yattıktan sonra 3 yıl önce tahliye olan katil zanlısı Öztürk’ü yakalayabilmek için, Süloğlu ilçesinden gelen piyade birliğinin de desteğiyle operasyon başlattı. Yaklaşık 500 asker bölgeyi ablukaya aldı. Öztürk dün saat 05.00 sıralarında bir ağacın arkasında saklanırken gözaltına alındı.
Lalapaşa İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülen Öztürk, ifadesinde şunları söyledi:
“Öğrencilerin beklediği yerin karşısında oturuyorum. Çocuklar çok ses çıkardı. Ben de onları uyardım. Bana tepki gösterdiler. Çocukların annesi bana argo laflar kullandı. Ben de tüfeği çıkarıp vurdum. Sonra da olay yerinden kaçtım. Oldu bir kere. Beni yakalamasaydınız, tüfeğimde 3 fişek daha vardı. Köye dönüp birkaç kişiyi daha temizleyecektim.”

Linç edilmek istendi
Sağlık ocağında sağlık kontrolünden geçirilen Öztürk, asker kıyafeti giydirilerek adliyenin bulunduğu hükümet konağına getirildi. Kalabalık Öztürk’ü linç etmek istedi. Ancak jandarma ekipleri bu girişimi engelledi.
Mahkemece tutuklanan Öztürk, yine geniş güvenlik önlemleri altında cezaevi aracına bindirilerek Edirne Kapalı Cezaevi’ne götürüldü. Adliye önünde toplanan yüzlerce kişi, Ahmet Öztürk’e lanet yağdırdı.

Yazarlar