Yaşam İki pilottan faciaya çalım

İki pilottan faciaya çalım

05.01.2011 - 02:48 | Son Güncellenme:

Çiğli’den havalanan askeri eğitim uçağı, Menemen’in Görece köyü yakınlarında düştü. Pilotların, bir parçası koptuktan sonra köye doğru düşen uçağı mandalina bahçesine, gövde üstü indirmeyi başardığı açıklandı

İki pilottan faciaya çalım

İzmir Çiğli 2. Ana Jet Eğitim Üs Komutanlığı’ndan kalkan askeri eğitim uçağı, Menemen’in Görece köyü yakınlarında düştü. Uçağın eğitim uçuşu yapıldığı sırada arızalandığı, pilotların köye doğru düşmeye başlayan uçağı büyük çaba sonucu bir mandalina bahçesine, gövde üstü indirmeyi başardığı öğrenildi. Uçaktaki iki pilot hafif yaralı olarak kurtarıldı.
Eğitim amacıyla Çiğli Hava Üssü’nden kalkan SF-260-D tipi askeri eğitim uçağı dün saat 13.40’ta, Menemen ilçesi Emiralem beldesi Görece Köyü semalarında arızalandı.

Köyün üstüne düşüyordu
Bölgede uçuş yapan iki eğitim uçağından biri olan uçak, köyün üzerine doğru düşmeye başladı. Uçaktaki Öğretmen Pilot Yüzbaşı Sezai Demirel ve Teğmen pilot Burak Sinan Yorulmaz büyük çabayla uçağı köy dışına yönlendirdi. İki asker pilot uçağı bir mandalina bahçesine, gövde üzerine indirmeyi başardı.
Uçak hasar görürken, iki pilot çevreden yetişen köylüler tarafından hafif yaralı olarak kurtarıldı. Çiğli Hava Üssü’nden gelen bir helikopter de yaralı pilotları alarak İzmir’deki Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürdü.
İki askerin de durumlarının iyi olduğu belirtildi. EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necil Kütükçüler, “Yaralılardan birinin göğüs kemiğinde, diğerinin omurgasında zedelenme var” dedi.
Olaya tanık olan köylülerden Halil Fidan, “Bir ses duyunca havaya baktık. İki uçak vardı. Uçaklardan birinden bir parçanın koptuğunu ve uçakla birlikte düşmeye başladığını gördük. Diğer uçak ikisinin çevresinde dönüyordu. Uçak ve parça köye düşecekti. Pilotlar müdahale ederek uçağı köyün 1.5 kilometre uzağına, mandalina bahçesine indirmeyi başardı. Koşturup yardım ettik. Durumları iyiydi” dedi.

Haberin Devamı

İki pilottan faciaya çalım

Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Güler pilotları hastanede ziyaret etti.

‘Bu bir mucize’
Havada kopan parçanın kanat olduğu belirtilirken, bu model eğitim uçaklarında pilotlar için fırlatma mekanizmasının bulunmadığını belirten yetkililer parçası kopan, irtifa kaybeden uçağın son derece olumsuz denge koşullarına karşın tarlaya inebilmesinin mucize olduğuna dikkat çekerek, “Bu pilotların büyük bir başarısı” dedi. Uçağın “Akrabosi ve eğitim uçağı” olarak 1990 yılında İtalya’da imal edildiği, bir yıl sonra da Türk Hava Kuvvetleri’ne katıldığı öğrenildi. Uçuş anında iki kişinin içinde bulunduğu uçağın dört kişi de alabildiği kaydedildi.

Yazarlar