Kültür Sanat İlk butik sanat kütüphanesi Kadıköy'de açıldı

İlk butik sanat kütüphanesi Kadıköy'de açıldı

28.12.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) açılan resim, heykel, sanat tarihi, fotoğraf sanatı, geleneksel Türk sanatları, müzik, edebiyata ilişkin yaklaşık 1.500 kitabın yer aldığı Türkiye’nin ilk butik sanat kütüphanesi okuyucularını bekliyor.

İlk butik sanat kütüphanesi Kadıköyde açıldı
Kütüphane Müdürü Sedef Narçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CKM’de bir sanat kütüphanesi oluşturma fikrinin Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’e ait olduğunu söyledi. Narçın, kütüphane oluşturma projesinin 6 aydan fazla sürdüğünü anlatarak, bu süreçte Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünden destek aldıklarını dile getirdi.

Butik kütüphanenin yeni yayınlarla sürekli güncelleneceğini ifade eden Narçın, sanatseverlerin burada edebiyat, antika ve hobi konulu süreli yayınlar ile günlük gazeteleri de takip edebileceklerini ifade etti. Kütüphanede bulunan 8 adet bilgisayar ile okuyucuların internete bağlanarak araştırma yapabileceğini, sanal müze turlarına çıkabileceğini ve sanat dünyasından haberlere ulaşabileceğini anlatan Narçın, değişik oturma gruplarını farklı beğenilere hitap edecek şekilde tasarlayarak, bir ev ortamı yaratmaya da çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı
Narçın, böylece kitapseverlerin rahat koltuklarda veya masa başında kitaplarını okuyabileceklerini belirterek, roman haricindeki diğer kaynakların dışarıya verilmediğini, isteyenlerin gerekli gördükleri bilgileri fotokopi ile çoğaltabileceklerini kaydetti.

Çocuklara özel koleksiyon

Sedef Narçın, kütüphaneye velileri ile gelen küçük okuyucuların ilgisini çekebilecek küçük ama seçkin bir koleksiyon oluşturulduğunu da söyledi. Bunun daha çok kütüphane kullanma kültürü ile kitap okuma ve araştırma alışkanlığı kazandırılmasında önemli rol oynadığını anlatan Narçın, koleksiyonda çocuk edebiyatına dair romanların bulunduğunu aktardı.

Kütüphaneye gitme alışkanlığının artırılması için yazarlarla söyleşiler, imza günleri, okuma ve tartışma günleri düzenleyeceklerini ifade eden Narçın, "Yazarlarla okurların buluşması bizim açımızdan çok önemli. Burası insanların bir buluşma noktası olsun. Burada kitap okusunlar, bir şeyleri paylaşsınlar istiyoruz. Sanatın her dalına yönelik etkinlikler yaparak, burayı daha farklı ve etkin kılmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Narçın, kütüphanenin açılışından bu yana geçen 15 günlük süre içerisinde yoğun ilgi gördüğünü belirterek, "Demek ki bu bir eksiklikmiş" dedi. Sedef Narçın, kütüphanenin pazartesi günleri hariç, her gün 10.00-19.00saatleri arasında açık olduğunu söyledi.