Sevgi iksiri

Dokunduğu yeri canlandıran, güzelleştiren, hayat veren bir iksirdir sevgi. Her çağda, her yaşta, her ortamda ve her çeşidiyle önemi asla tartışılmayacak bir duygu yoğunluğudur. Işığı, gülümsemesi, olumlu yansımalarıyla yayılan ve paylaşılabilen bir ruh halidir. Bir başka bakış acısıyla sevgi bir tür sanattır. Başta kendimizi ve tüm canlıları sevebilme sanatıdır. Daima iyimser, hoşgörülü, sağduyulu ve yaratıcı olmaya yönlendirir. Esprili, tatlı, şirin, yaramaz ve neşelidir. Yapılan her şeyin tadını en iyi şekilde almayı sağlar. Kendine güvenen, kendini ifade edebilen, sosyal ilişkiler kurabilen bir insan, ancak sevgiyle büyüyen çocuklar arasından çıkar. Sevildiğini bilen bir çocuk sorunlarını daha kolay çözer. Sevgisiz büyüyen çocuklar ise daha saldırgan olabilirler.

Haberin Devamı

Onu verene geri gelir

Sevgiyi gizlemek, yansıtmamak sağlıklı iletişimi, içtenliği, yakınlaşmayı, güveni engeller ve sonuç yalnızlık olur. Sevgiyi göstermek ruhen rahatlamayı; zorlukları, problemleri aşmayı kolaylaştırır. Virüs gibidir sevgi hemen yayılır. Sevgi beş duyuyla hissedilir. Tat alabilir, dokunabilir, duyar, koklar.Sevgiyi bir sihirli anahtar olarak görebilenlere tüm kapılar açılır. Onların hayatında her şey pozitif gelişir. Sevgilerini paylaştıkları için fazlasıyla geri alırlar. Aynı el ele tutuşmuş insanlardan oluşan bir halka gibi, pozitif enerji elden ele geçer ve onu verene geri gelir.

Sevgiyi söyleyebilen ayrıcalıklı insanlar

Tüm zor taraflarına rağmen hayat çok güzel, onu güzel kılan en önemli unsur da sevgi! Sevgiyi hissedebiliyorsak ne mutlu bize. Ama söyleyebiliyor ve paylaşabiliyorsak ne büyük ayrıcalık. Şimdi hemen ‘’seni seviyorum’’ için küçük bir deney yapın. Yoğun bir iş saatinde hiçbir ayrım yapmadan çalışma arkadaşıza “Seni Seviyorum” diye seslenin. Bunu yaptığınızdasize tepkileri ne olur biliyor musunuz? Arkadaşınız rutin tempodan hemen kopar, yüzüne gülümseme oturur.

Yaşamın dramı sevmekten vazgeçmektir

W. Somerset Maugham ne diyor bakın: "Yaşamın en büyük dramı insanların yok olması değil, sevmekten vazgeçmeleridir." İnsan, yaşamının her devresinde ilgiye ihtiyaç duyar. Bu açlığı da sevgiden başka doyuracak hiç bir şey yoktur. Bu yüzden sevgi, mutlu olabilmemizin en büyük öğelerinden biridir. Haydi, hemen yanınızdaki iş arkadaşınızla başlayın! Ona onu sevdiğinizi ve onunla iş yapmaktan duyduğunuz memnuniyeti söyleyin. Tam da bu dönemde bizi kurtaracak, yaşama bağlayacak o sözcüğe sarılalım.

Haberin Devamı

Sevgilerimle

İlkay Öztürk

CEO, Infinity Teknoloji

email:ilkay.ozturk@infinityteknoloji.com

0212 483 71 80