Yaşam ‘İmkânsız Periler’ destek bekliyor

‘İmkânsız Periler’ destek bekliyor

01.04.2009 - 01:51 | Son Güncellenme:

Milliyet gazetesinin öncülüğünde başlatılan “Baba Beni Okula Gönder” kampanyası kapsamındaki “Metro Group´un Çağdaş Kızları” projesinin Trabzon´daki tanıtım toplantısında konuşan Metro Group Türkiye Temsilcisi Nurdan Tümbek Tekeoğlu, destek istedi.

‘İmkânsız Periler’ destek bekliyor

Tekeoğlu, Metro Group ve satış şirketlerinin, Milliyet gazetesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği´nin işbirliğiyle yürüttüğü projede, “İmkânsız (!) Periler” adını verdikleri 1000 yoksul kız öğrenciye ulaştıklarını söyledi. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Meriçli ve proje kapsamında Trabzon´da eğitimini sürdüren Sena Solak’la bir toplantı düzenleyen Tekeoğlu,  öğrenci sayısını artırmayı amaçladıklarını belirtti:
“45 kız çocuğunun başarı öykülerini, ‘İmkânsız (!) Periler‘ isimli bir kitapta topladık. Bugüne kadar üç baskı yaptık ve 40 bin TL dolayında gelir elde ettik. Muş´ta 80 fidanın daha boy vermesini  istiyoruz. Kitaptan 10 bin daha satıldığında 80 kızımız, üç yıl süreyle sadece bu kitabın satışından elde edilecek gelirle eğitim hakkı elde edecek. Projenin hepimizin desteğine ihtiyacı var.” 

Yazarlar