Kültür Sanat İnadına konser!

İnadına konser!

18.08.2009 - 00:14 | Son Güncellenme:

Vakit gazetesinin organizatörünü hedef gösterdiği konser bu akşam Topkapı Sarayı’nda yapılıyor. Konserde Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası’na Ayla Erduran eşlik ediyor...

İnadına konser

Bu akşam Topkapı Sarayı’nın birinci avlusu, iddialı bir klasik müzik konserine ev sahipliği yapacak. Şef Cem Mansur yönetimindeki Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası’na solist olarak ünlü keman sanatçısı Ayla Erduran eşlik edecek. Saat 20.00’de başlayacak konserin repertuvarı bir hayli geniş... Programda, Saint-Saens, Borodin, Albeniz, Sarasate, Massenet, Brahms, Ravel ve Çaykovski’nin eserleri yorumlanacak. Konser, klasik müzik severlere güzel bir gece vaat ediyor.

Gösteri yapılmıştı
Ancak konser geçtiğimiz haftadan beri 11 Temmuz’da Topkapı Sarayı’ndaki İdil Biret konseri sırasında yaşananlarla paralel olarak ele alınıyor. İdil Biret’in The Whitehall Orchestra’yla birlikte 11 Temmuz’da Topkapı Sarayı birinci Avlu’da verdiği konser, Kutsal Emanetler’in yakınında içki içilmesine karşı çıkan Alperen Ocakları tarafından protesto edilmişti. Konserin afişlerinin yakıldığı protesto gösterisinin, Vakit gazetesinde yayımlanan bir haber üzerine olduğu açıklanmış, basında büyük yankı bulan olayın ardından Alperen Ocakları, Biret’ten özür dilemişti.
Konu kapanmış görünüyordu. Ancak bu geceki konserle ilgili olarak da Vakit’te benzer haberler yayımlandı. “Topkapı Sarayı’nda Konser... İnadına ve Özellikle” başlıklı yazı, klasik müziğin kilise müziği olduğunu gibi iddialara yer verdi. Bu haberin üzerine cumartesi günü Hürriyet gazetesine konuşan şef Cem Mansur, habere dikkat çekti ve endişeli olduğunu belirtti.
Biret’in özrü kabul etmesini yanlış bulduğunu söyleyen Mansur, protesto gösterisinin milyonların yaşam tarzına yapıldığını söyledi.
Bu açıklamaların üzerine Milliyet gazetesine konuşan klasik müzik çevreleri, klasik müziğin kilise müziği olmadığının altını çizdi ve saldırının modern Türkiye’ye yapıldığı konusunda görüş bildirdi. Vakit gazetesi konuyla ilgili yayınlarını dün de sürdürdü. “Şarapçının Israrı Beleş Olmasındanmış” başlıklı haberde, hem İdil Biret hem de Ayla Erduran solistliğindeki konserlerin organizatörü Hakan Erdoğan odağa alınırken, Erdoğan’ın klasik müziği teşvik etmek nedeniyle kira ödememesi eleştirildi.
Gazetenin verdiği haberde, konuyla hiç ilgisi olmamasına rağmen Yaşar Kemal’in de içinde bulunduğu bir Hakan Erdoğan fotoğrafını kullanması ise dikkati çekti.

Haberin Devamı

İnadına konser

VAKİT HEDEF GÖSTERİYOR
Vakit gazetesi konserin organizatörü Hakan Erdoğan (alttaki fotoğraf) hakkında bir karalama kampanyası yürütüyor.