Yaşam İngiltere’de tarihi düğün

İngiltere’de tarihi düğün

19.02.2011 - 01:34 | Son Güncellenme:

İngiltere’de dün ilkler günüydü. İlk defa bir Müslüman Türk gelinle Hıristiyan damat İngiltere Parlamentosu’nda evlendi. Dinleri buluşturan nikâhı ise ilk kez bir zenci kadın rahip kıydı

İngiltere’de tarihi düğün

İngiliz Parlamentosu’nda ilk defa Müslüman Türk gelinle Hıristiyan İngiliz damat evlendi. Nikahı ise ilk kez kilisede zenci kadın rahip kıydı. Nikah töreninde gelin Feride Alp’ın oğlu Tarık Bilgin, Kuran-ı Kerim’den “Bakara ve Fatiha” sürelerinin İngilizce meallerini okudu. Milletvekili damat Robert Walter, “Hayran olduğum Türkiye’den bir eş aldığım için son derece mutluyum” dedi.
İngiliz Parlamentosu Milletvekili Muhafazakar Partili Robert Walter ile Müslüman ülkeler ile İngiltere arasında ticareti destekleyen Middle East Associatın Pazarlama Müdiresi, eski gazeteci Feride Alp, Westminster’da bir dizi ilklerin yaşandığı tarihi bir düğüne imza attılar.

İlk nikâhını kıydı
Nikah, siyahi kadın rahip Rose Hudson-Wilkin’in yönetiminde, Westminster Sarayı Kilisesi’nde kıyıldı. Walter ile Feride Alp’in düğününde, parlamentoların “anası” olarak tanımlanan Westminster, ilk defa bir Türk gelin alırken, zenci kadın rahip de ilk nikahını kilisesi St. Mary Undercroft’ta kıymış oldu.
İki dini ve milleti bir araya getiren düğün törenine, Londra Türk Büyükelçisi Ünal Çeviköz ve eşi Emel Çeviköz, eski Muhafazakar bakanlar Tim Boswell, Chope Chris, Doug Henderson ile çok sayıda lord, leydi, barones, TBMM Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, dünyanın dört bir yanından seçkin davetliler katıldı. Kilisede kıyılan nikahın ardından, milletvekillerinin Avam Kamarası’ndaki özel yemek odasında şampanyalı resepsiyonla devam eden düğünde gelin ve damat, Türk ve Britanya bayraklarıyla donanmış pastayı alkışlarla kestiler. Feride Alp’in 2 , Robert Walter’ın ise ilk evliliklerinden 3 çocuğu bulunuyor.

Yazarlar