Kültür Sanat İnsan yoksa sorun da yoktur!

İnsan yoksa sorun da yoktur!

12.03.2013 - 10:37 | Son Güncellenme:

Bizoyuncular tarafından kurulan Cihangir’deki BO SAHNE, 18 Mart’ta perdelerini “Adolf” oyunuyla açıyor.

İnsan yoksa sorun da yoktur

Tiyatro oyuncusu Levent Özdilek ve BO SAHNE kurucusu Nilüfer Bıyıklı, İstanbul’a yeni bir kültür merkezi kazandırdı. Cihangir’de açılan BO SAHNE’nin ilk oyunu ise Hitler’in Berlin’deki sığınağında geçirdiği son 12 saati konu alan “Adolf”… Hitler’i oynayan usta oyuncu Burak Sergen, dünyanın en nefret edilen insanının kendi ölüm kararını verirken yaşadığı iç çekişmelerini sahneye başarıyla taşıyor.

Haberin Devamı

Genel Sanat Yönetmenliği’ni Levent Özdilek’in yaptığı oyunun yazarı Pip Utton, Adolf’la ilgili şunları söylüyor:

“Bence tiyatronun birçok görevi ve işlevi var. Bunlardan biri de izleyicinin karşısına çıkıldığında onların arkalarına yaslanarak oyunu izlemelerini değil, koltuklarında dikilerek bazı gerçeklerle yüzleşmelerini sağlamaktır. Bazen bunu yapmanın tek yolu onları, aslında görmek istemedikleri şeylerle yüzleştirmektir ve Adolf da böyle bir oyun.”

Dünyanın birçok ülkesinde sahnelenmiş olan ve Pip Utton’a 1998 Fringe Ödülü, 2002 Thespis Uluslararası Monodrama En İyi Aktör Ödülü’nü kazandıran Adolf, 18–19–22 Mart tarihlerinde saat 20.30’da, 23 Mart’ta saat 15.00’te Burak Sergen’in etkileyici performansıyla Cihangir’deki BO Sahne’de izlenebilir.

Haberin Devamı

ADOLF

Oynayan: Burak Sergen

Yazan; Pip Utton

Çeviren; Sinan Gürtunca

Genel Sanat Yönetmeni; Levent Özdilek

Dekor; BO SAHNE

Kostüm; Hatice Kübra Erişir

Reji Asistanı; Yasemin Yıldız

Kondüvit; Sedat Uğurcan

Afiş; Berkcan Okar

Fotoğraflar; Mehmet Turgut

Reji; Bizoyuncular