Kültür Sanat İstanbul 2010 Yürütme Kurulu seçildi

İstanbul 2010 Yürütme Kurulu seçildi

29.01.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kasım ayında TBMM’de kabul edilen İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı kurulmasına dair yasa uyarınca oluşturulan Danışma Kurulu, ilk toplantısını 27 Ocak Pazar günü İstanbul Ticaret Odası’nda yaptı

İstanbul 2010 Yürütme Kurulu seçildi
Bu toplantıda, İstanbul 2010 Yürütme Kurulu’nun, sivil toplum kuruluşları temsilcileri arasından seçilen dört üyesi belirlendi. Bu üyeliklere Nuri M. Çolakoğlu, Gürhan Ertür, Prof. Dr. Metin Sözen ve Prof. Dr. İskender Pala seçildiler.
Yürütme Kurulu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, İstanbul Valiliği’ni Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı İBB Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Erol, İstanbul Ticaret Odası’nı Yönetim Kurulu üyesi Şekib Avdagiç ve İstanbul Sanayi Odası’nı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuri Tuna temsil ediyorlar. Yasaya göre Yürütme Kurulu Başkanı’nı Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı görevlendirecek. Daha sonra Yürütme Kurulu kendi başkan yardımcılarını seçip 60 gün içinde bütçesini hazırlayarak Koordinasyon Kurulu’nun onayına sunacak.