Kültür Sanat İstanbul Caz Festival’i başlıyor!

İstanbul Caz Festival’i başlıyor!

01.07.2009 - 16:18 | Son Güncellenme:

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen "16. Uluslararası İstanbul Caz Festivali" yarın The Marmara Esma Sultan’da gerçekleştirilecek açılış töreni ve konseri ile başlıyor.

İstanbul Caz Festival’i başlıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen "16. Uluslararası İstanbul Caz Festivali" yarın The Marmara Esma Sultan’da gerçekleştirilecek açılış töreni ve konseri ile başlıyor. Festivalin açılış konserinde iki ünlü isim; Fatih Erkoç ve Kerem Görsev bir araya gelecek. Usta cazcıların İstanbul Caz Festivali’ne özel programında, birçok caz eserinin yanı sıra Fatih Erkoç’a ait yepyeni caz besteleri de yer alacak.
15 Temmuz’a kadar devam edecek Festival, 30’un üzerinde konserle cazın coşkusunu İstanbul sokaklarından Boğaz’ın sularına ve değişik semtlere taşıyarak İstanbul’u bir "caz kenti"ne dönüştürecek.

Haberin Devamı

Festival kapsamında 3 Temmuz Cuma günü, New Orleans’ın köklü caz bandolarından New Wave Brass Band, İstiklal Caddesi’nde Galatasaray Lisesi’nin önünde vereceği sokak konseriyle kenti renklendirecek. Grup, canlı ve eğlenceli müzikleri ile önümüzdeki hafta boyunca Kadıköy ve Nişantaşı’nda caz severlerin karşısına çıkacak.

Festival’de ilk hafta

Amerika’yı İngiliz punk’ıyla tanıştıran üç büyük isimden biri, new wave, pop-cazın usta yorumcusu Joe Jackson, 4 Temmuz Cumartesi akşamı saat 21.00’de, İstanbul Modern’de ilk kez İstanbullu hayranlarıyla buluşacak. Elvis Costello ve Graham Parker ile 1970’lere damgasını vuran Jackson, 2000 yılında "En İyi Enstrümantal Pop Kaydı" dalında Grammy kazandı. Bir stilden, bir diğerine geçişler yaparak ve hepsinde de başarılı olarak hayranlarını şaşırtan Jackson için eleştirmenler, sıklıkla "bukalemun" tabirini kullanırken o kendini "eklektik" olarak tanımlamayı tercih ediyor.

Haberin Devamı

7 Temmuz Salı akşamı The Marmara Esma Sultan’da saat 22.00’de sıcak ve yalın yorumuyla Melody Gardot, festival dinleyicilerine Boğaz’a karşı caz keyfi yaşatacak. Müzisyen ve besteci Melody Gardot, Festival kapsamında blues’dan caza, akustik folktan Latin tınılarına zarafetle ustalığı buluşturan yorumuyla sahne alacak.

European Jazz Clup geceleri başlıyor
Festival kapsamında Avrupalı solistlerle Türkiye’den virtüözleri özel projelerde buluşturan "European Jazz Club" geceleri, Nardis’te saat 22.30’da başlayacak konserlerde Türkiye’nin caz ustaları Avrupalı solistlerle aynı sahnede buluşacak. European Jazz Club’ın ilk konserinde, farklı gitar türlerini çalmadaki ustalığı ile tanınan, genç ve yetenekli müzisyen Cenk Erdoğan Trio’ya, Avrupa’nın en başarılı kadın saksafoncularından Hollandalı Tineke Postma eşlik edecek. Konser 3 Temmuz Cuma akşamı saat 22.30’da başlayacak.
Genç müzik dahisi, kompozitör, aranjör ve piyanist Genco Arı’ya, güçlü doğaçlama teknikleri ve besteciliğiyle dikkatleri çeken genç saksofoncu İtalyan Ada Rovatti eşlik ediyor. Konser, 4 Temmuz Cumartesi akşamı, saat 22.30’da izleyenleri ile buluşacak.
Caz müziğinin dünyaca ünlü sesi Yıldız İbrahimova, 6 Temmuz Pazartesi akşamı, Hollandalı piyanist, besteci ve aranjör Mike Del Ferro eşliğinde, eşsiz vokal teknikleri ve müzikal yetkinliğiyle dinleyenleri büyüleyecek.

Haberin Devamı

European Jazz Club konserleri kapsamında, Müzik kariyeri boyunca caz ve emprovize müziğin farklı türlerinde birçok projeye öncülük eden bas ustası Kâmil Erdem ve grubuna, 7 Temmuz Salı gecesi akordeon ustalarının yanı sıra Santana ve Chick Cora’dan da ilham alan Fransız akordeoncu Rene Sopa eşlik edecek.